Közérzet · 2020.05.06.

SZÓVIVŐK – „Müllercecíliák” Európában

Európában hitelesen, szakszerűen magyarázzák el a „járvány arcai” a tudnivalókat a COVID 19-ről, szavukra figyelnek, az általuk közvetített intézkedéseket betartják. Nálunk mémeket gyártanak Müller Cecíliáról, míg Görögországban a legnépszerűbb ember a koronavírus elleni küzdelem arca.

Itthon senki sem vitatja az országos tisztifőorvos fizikai teljesítményét, azonban hitelesnek kevesen fogadják el mondandóját. A mediterrán ország járványügyi szakembere az áldozatok iránti tiszteletével, valamint azzal vívta ki az ország lakosságának elismerését, ahogyan az egészségügyi dolgozók teljesítményéről beszél.

A járvány hivatalos közvetítői többnyire mindenütt szakemberek: például a szomszédban az egészségügyi miniszter, a kétnyelvű Belgiumban franciául mikrobiológus, flamandul virológus tájékoztatja a lakosságot. Nagy-Britanniában szintén tisztifőorvos sorolja az adatokat, segít eligazodni a polgároknak. A nagyvilágban a „müllercecíliák” pontosak, objektívek és képesek honfitársaik szemszögét szem előtt tartva közvetíteni a kormányok szándékát.

Erről ír az euronews.com.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!