Szórakozás · 2020.12.31.

SZILVESZTER – Flash mob a Balatonnál

Mindenki feljött a Csere-hegyi kilátóba a szilveszter déli pezsgős koccintásra a Balaton-felvidéki baráti társaságból, aki túlélte ezt a kegyetlen, apokaliptikus 2020-as évet. Both Gáborék ötlete nyomán már csaknem két évtizede minden december 31-én délben felkaptatunk az alsóörsi kilátóba, hogy találkozzunk, hogy tisztelegjünk a csodálatos természet előtt és köszöntsük az új évet.

Flash mob-szerűen alakul az egész, ettől jó, mindig van valami meglepetés. Idén például Mészáros Sándor alsóörsi-budapesti kürtművész játszott fent a kilátótoronyban a társaságnak, borászoknak, vitorlázóknak, művészeknek, helyi és környékbeli lakosoknak, vendégeiknek.


Most is volt pezsgődugó célba lövő verseny, de mintha kicsit háttérbe szorították volna az olyan egyszerű örömök, hogy látjuk egymást, hogy találkozhattunk a sok izoláció és a túlélő próbák után. A sok felbontott pezsgővel 2021-re koccintottunk, aminek összege öt (2+2+1). Az ötös szám pedig a számmisztikában az optimizmus jele. Ahogy lesz, úgy lesz! Ha valamit megtanultunk 2020-ban, akkor azt biztosan, hogy igazából kiszámíthatatlan az élet, nem a mi kezünkben van a sorsunk alakulása.


[fbcomments]