Közérzet / Kultúra · 2016.04.19.

Veszprém megmutatja ezer arcát

A veszprémiek legyenek turisták ezen a napon, hiszen biztosan sok mindent nem tudnak még szeretett és gyönyörű városukról, a turisták pedig érezzék magukat veszprémieknek! Ez az üzenete az április 24-ei, vasárnapi turisztikai szezonnyitónak, amelynek programját sajtótájékoztatón ismertették kedden délelőtt a rendezvény egyik helyszínén, a Művészetek Háza Vass-gyűjteményében.

A sorrendben harmadik turisztikai szezonnyitó helyszíne a vár, illetve a Kolostorok és kertek, a programjai pedig ingyenesek. A két helyszín között egész nap ingyenes kisvonat hozza-viszi a közönséget. A programba bekapcsolódnak a város kulturális intézményei: a kiállítóterek, a Petőfi Színház, a Kabóca Bábszínház, a múzeum. A helyszínek egy része szintén díjmentesen, más része kedvezményes belépővel látogatható. Rengeteg programmal készülnek a gyerekeknek, de válogathat minden korosztály kedvére a kínálatból.


Erre a napra a termelői piac is kiköltözik a Veszprém-völgybe, lesz pincérfutóverseny, a kicsik kipróbálhatják a kerékpáros ügyességi pályát. Rendhagyó idegenvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők. A helyszínen működő vagy oda kitelepülő éttermek és szolgáltatók szintén nagy kedvezményeket kínálnak vasárnap.

– A sok-sok program segít megőrizni a pillanatot, és reméljük, hogy emiatt még visszajönnek Veszprémbe a turisták – mondta a sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester.

– Veszprém már régóta nem egynapos város, és amilyen gazdag az idei szezonnyitó programja, lehet, hogy a jövőben már ez a rendezvény is többnapos lesz – folytatta Neubauer Edit, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke. Az egyesület szervezi a pincérfutóversenyt.

– Kérjük a veszprémieket, hozzanak magukkal valamilyen Veszprém-ábrázolást: képeslapot, fotót, plakátot, falvédőt a völgybe! – hangzott el Debreczeny Zoltán felhívása, aki a Nyitott Műterem alkotóival együtt egész nap a helyszínen dolgozik majd.

– Sajnos a meteorológusok esőt, rossz időt jósolnak vasárnapra – közölte Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Pénteken értesítjük majd a sajtón keresztül a veszprémieket és az idelátogató turistákat az esőhelyszínekről. A várban lévő programokat nem érinti a rossz idő, de néhány tervezett rendezvényt kénytelenek leszünk lemondani. szezonnyitó, Veszprém megmutatja ezer arcát

A III. turisztikai szezonnyitó teljes programja itt olvasható.

Frissítve 04. 22.:

A hétvégén várható esős és szeles időjárás miatt az április 24-i, vasárnapi III. turisztikai szezonnyitó Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínre tervezett programjait a Veszprém Agórában (Veszprém, Táborállás park 1.) tartják meg. 

A várba és a kiállítóhelyekre tervezett programok helyszínei változatlanok.


[fbcomments]