Közérzet / Egyéb · 2022.04.14.

Szex: Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Bár a legenda szerint a férfiak időnként válogatás nélkül is szívesen megszereznének minden nőt, mégis van kivétel. Listáztuk rövid kérdezősködésünk eredményét. Meglepetésünkre leginkább az üres fecsegés zavarja a férfiakat. A nők sem díjazzák, ha sok a duma, pláne, ha mániásan politizál az illető.

– Vannak nők, akiknek be nem áll a szájuk. Első, második alkalommal még hajlamos vagyok azt hinni, na jó, zavarban van, azért beszél ennyit minden fölösleges dologról, ami például a munkahelyén történt, sikertelen szelfiről, a barátnőjük ügyeiről vagy mit tudom én, miről.  Tőlem lehet akár istennő is az illető, ha nem tud hallgatni, menekülök tőle – sorolta több középkorú férfi a zavaró tényezők közül az első helyen a szócséplést.

Fotó: Morgan Mikenas

Második helyen a szőrzetet emlegették. – Szőrös hónalj, szőrös kéz, láb és hadd ne soroljuk tovább. Kiráz a hideg tőle – fogalmazott egy fiatalember.  – Volt rá példa, hogy egy vonzó lánnyal már jól nekimelegedtünk, de amikor kiderült, hogy sűrű bunda borítja az intim helyeken, elment a kedvem tőle. Azt hazudtam, hogy sokat ittam, gyorsan elköszöntem…


Fotó: Getty Images

Érdekes, hogy az idősebb férfiakat nem zavarja ennyire a kritikus helyeket borító bozont. Egyértelmű, hogy az adott kor divattrendjei befolyásolják az oly nagyon személyes kérdést is, mint a szex. A hatvanas-hetvenes években még nyugodtan villanthattak hónaljszőrt a nők a strandon, ujjatlan ruhában, nem hányta el magát senki sem tőlük.

– Lehet hibátlan a teste, de ha nem tetszik az arca, nem kell – vallotta meg egy harmincas fiatalember. – Nem tudom elképzelni sem, hogy szerelmeskedés közben egy ostoba arc nézzen vissza rám – zárta rövidre a témát.

Zavar, ha nem vagyunk azonos szellemi szinten

– Sok csajom volt. Egyikkel a szép keblei miatt kavartam, másikkal az izgalmas popsija miatt. Volt, akivel sokat ittam, hogy szebbnek lássam. De ennyi év után egyre inkább érzem, a legfontosabb, hogy intellektuálisan összeillők legyünk. Eljutottam oda, hogy zavar, ha nem vagyunk azonos szellemi szinten – állítja egy negyvenes agglegény.

Ezt az elméletet erősíti egy férfitársa is, aki azt mondja: Nem tudok szexelni egy ostobával. Már csak azért sem, mert ha üres egy nő, akkor az az érzésem támad, hogy egy guminőt, egy tárgyat használok, akinek fogalma sincs, hogy mi történik vele. És a világról is csak annyit tud, amennyit a műkörmöstől hall. No, nem ilyen nő kell nekem.

Fotó: femina.hu

Többeket a nőknél sem ritka erőszakosság riaszt, vagy az alkohol, illetve a drogfüggőség. Mások viszont attól riadnak vissza, ha túl hosszú egy nőnek a „története”. Ha a társaságból már többükkel szórakozott, ahogy mondani szokás, ha mindenkinek „megvolt” már, hát ez nagyon zavarja a férfiakat.

Na és mit mondanak a nők ugyanerről a témáról? Legközelebb ennek járunk utána.

Kép forrása: Archivio Cameraphoto Epoche

[fbcomments]