Veszprém, szeretlek / Életmód · 2016.08.18.

SZERETLEK, VESZPRÉM – „Rám férne egy-két sajtburesz”

Veszprémben vajon hol tudná Kenderesi „Sajtburesz” Tamás olimpikonunk két sztori között elmajszolni a hamburgerét? Avagy hol együnk igazi finom hamburgert Veszprémben, ha kihagyjuk a „Mekit”?

Tamás bátya, a klasszikus


Vaslapon sült húspogácsa, vaslapon pirított nagy zsemlével a Fortuna udvarban. Többnyire a szemközti padkán ücsörögve faljuk és nagyon imádjuk a nyitvatartási időt is. Egy-egy hajnalig tartó kiruccanás után, a jólesően meleg „buresszel” itt pihen a fáradt gyomor. 😉

Szendvicsbüfé, a haladó

Sajtburgerből van sima, dupla, csirkehúsos, baconös, lehet variálni bőven. A sétálóutca tetején, ehetünk állva, ülve, néha huzatban, de alapvetően kellemes kiszolgálással, sőt, az ízek is rendben vannak.

Fricska, a menő

A helyszín jeles, inkább kitűnő. Minden fricskás hangulatú: a bögrék, a tálcák, már az étlap is. Minket ez nem téveszt meg, mert ettől jól még nem lakunk. De aztán be kell vallanunk, hogy ha éppen nem a csúcsidőben toppanunk be, viszonylag hamar elkészítik nekünk Veszprém legfinomabb hamburgerét. Házias fűszerezésű, bögrés krumplichipsszel, salátával tálalva igazi ínyencség a Séd völgyében.

Óriási a Finom Pizza hamburgere

Óriási a Finom Pizza hamburgere

Finom Pizza, a megagiga

Sima hamburgernek hirdetik, de a három húspogival valóságos torony, szóval megagiga. Ezzel tényleg jól lakhatsz. Finom fűszerezésű éhségcsillapító, ha gyorsan akarsz sokat enni, nem giga áron a városi uszoda közelében.

Nos, jöhet egy „buresz”?

Bonyhádi Szilvia


[fbcomments]