Életmód · 2018.04.19.

SZÉPSÉGTANÁCSOK – Natúr smink percek alatt

A reggeli rohanásban nem jut sok idő a szépítkezésre. Ez a természetes smink mindössze tíz perc alatt elkészíthető, és ápolt, üde megjelenést kölcsönöz.

A sminkelés első lépése a megfelelő bőrápolás, hiszen csak tiszta és ápolt bőrön mutat jól a smink.

Első lépésként micellás vízzel tisztítsa meg bőrét: öntsön egy keveset vattakorongra, és ezzel simítsa át bentről kifelé, illetve felfelé irányuló mozdulatokkal. Következő lépés a hidratálás: az alapozó alá érdemes könnyű, vizesebb állagú hidratáló krémet választani. A túl zsíros krémre fölvitt alapozó könnyen elmozdulhat.

Jöhet az alapozás

Vékony rétegben vigye fel a bőre színével leginkább megegyező színű alapozót. Ecsettel vagy sminkszivaccsal érdemes szépen egyenletesen eldolgozni az arc egész területén végig, a nyak vonalát is beleértve.

A legkönnyebben úgy választhatja ki az ön számára megfelelő színt, hogy az alkar belső felére, vagy a nyak vonalára egy keveset felvisz a kívánt színből, és megnézi természetes fényben, mennyire olvad egybe a bőre színével. Ha bizonytalan az árnyalat kiválasztását illetően, kérje sminkes szakember segítségét!

A tökéletes alapozó kiválasztásánál vegye figyelembe a bőrtípusát. Ha önnek száraz vagy zsírhiányos a bőre, nyugodtan válasszon olajosabb, zsírosabb állagú alapozót. Míg olajosan csillogó, zsíros bőr esetében érdemes mattító púderes változatot használni, és a végén púderrel fixálni, hogy ne csillogjon át a bőr. Kombinált bőrre használjon inkább folyékony alapozót, és a homlokon, az orron (az úgynevezett T-vonalban) púderrel fixálja.

Az alapozó akkor szép, ha szinte láthatatlan, inkább csak felfrissíti az arcot.

Egy kevés korrektort használjon a szem alatti területen, mely egy–két árnyalattal legyen világosabb a bőre színénél. Ezzel könnyedén eltüntetheti a szem alatti karikákat, ezáltal az arc üdébbnek tűnik. Használjon púdert a fixáláshoz.

Szemöldök és pillák

A szemöldököt fésülje át, ezzel a rakoncátlan szálak is rendezetté válnak. Ha szükséges, használjon szemöldökceruzát, mellyel kiemelheti szemöldöke formáját.

Végezetül jöhetnek a hatalmas pillák. Szempillaspirállal gyönyörűen kiemelheti a pilláit, ezzel sokkal nyitottabb lesz a tekintete.

Ha ideje engedi, a szempillák tövét egy sötétbarna színű szemceruzával érdemes kihúzni, majd satírozóecsettel szépen dolgozza el – ezzel máris kiemelte a tekintetét, dúsabbnak tűnnek a pillái.

Ha az alsó vízvonalat (az alsó szempillatő feletti vonal) fehér szemceruzával kihúzza, azzal optikailag megnagyobbítja a szemét, ezáltal sokkal frissebb lesz a tekintet.

Pirosítás

A pirosító akkor mutat jól, ha egészséges és üde színt kölcsönöz az arcnak. Ehhez tökéletes választás a barackos és rózsás árnyalat. Kerek, tömör pirosítóecsettel vigyen fel keveset az orcákra, és szépen dolgozza el. Tegyen egy kevés bronzosítót az arc és a homlok szélére, ezzel gyönyörű napbarnított hatást kölcsönöz az arcának.

Ajkak

A természetes smink ékköveként az ajkak ragyognak. Idén ismét teret hódítanak a szájfények, melyek tökéletesen hidratálnak, és ragyogóvá is varázsolják az ajkakat. A természetes hatású, halvány rózsaszín árnyalattal nem lehet hibázni, minden korosztály számára ideális választás, mely megkoronázza natúr sminkjét.

Ha szeretne többet is megtudni bőre ápolásáról, keressen bizalommal!

Karnisné D. Mónika

szépségtanácsadó, sminkes

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!