Életmód · 2019.12.16.

SZENVEDÉLYBETEGEKNEK – Megnyílt a Félutas-ház

Mostantól van hova menniük azoknak a szenvedélybetegeknek, akik az Alkohol-Drogsegély Ambulancia (ADA) rehabilitációs programja után szermentes, önálló életet akarnak élni.

Az Ajka-Tósokberénden kialakított 6 férőhelyes létesítmény az úgynevezett Félutas-program keretében nyújt lehetőséget arra, hogy az egyéves programot sikeresen befejező emberek vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba.


A veszprémi székhelyű Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület az EFOP-2.2.3-17-00037 számú pályázat keretein belül újította fel a Noszlopon működő 27 fős Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézményét, és alakította ki a 6 új férőhelyes Félutas-házat Ajka-Tósokberénden. Az egyesület a korszerűsítésre és az új külső helyek kialakítására 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást, 90 millió forintot kapott.

A pályázatnak köszönhetőn nem csak a Félutas-házat alakították ki, hanem felújították és korszerűsítették a Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézményét is, amely Ajkától 15 km-re, Noszlopon található. Az egyesület noszlopi Rehab-háza az egész ország területéről fogadja terápiára az alkohol, kábítószer, gyógyszer, játék, egyéb szenvedőket, illetve a viselkedési zavarral küszködő 16–55 éves férfibetegeket. A jelentkezők megkapnak minden szakmai és emberi segítséget ahhoz, hogy szerves részévé váljanak a noszlopi szermentes közösségnek. A cél az, hogy a résztvevők a saját döntésük alapján akarjanak életük végéig józan, teljes értékű, önfenntartó és szermentes életet élni. Az intézményben az ellátás ingyenes.

Bővebb információ itt és itt olvasható.

 

 

 

 


[fbcomments]