Közérzet · 2018.11.20.

SZEMLÉLETFORMÁLÁS – Hogyan forduljunk a fogyatékkal élők felé?

A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából szemléletformáló napot szervez a Veszprémi Fogyatékosügyi Kerekasztal november 25-én, vasárnap kilenc órai kezdettel az AutiSpektrum Egyesület helyiségeiben (Stromfeld A. u. 9/F). A program nyilvános és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az érzékenyítő foglalkozások délután fél ötig zajlanak. A résztvevőket különböző fogyatékossággal élő emberek vezetik rá interaktív módszerekkel, mennyire fontos számukra, hogy az egészségesek megértsék és elfogadják az állapotukat. Mozgás- vagy látássérültként éppúgy, mint autistaként gyakran ütköznek értetlenségbe, tapasztalnak zavart elfordulást, esetenként rosszindulatot is azok részéről, akik elképzelni se tudják, milyen az élet azzal a mássággal, amit a betegségük jelent.


A program végén a fogyatékossággal élő embereket tömörítő szervezetek képviselői és a város illetékes szervezeteinek vezetői kerekasztal-beszélgetésen ismerkednek egymás munkájával, és keresik a közös utat a rászorulók gondjainak megoldása érdekében.

Regisztrálni péntekig a szemleletformalasveszprem@gmail.com email címen lehet, megjelölve, hogy melyik időpontban, milyen témájú foglalkozáso(ko)n kívánnak részt venni az alábbiak közül:

9.00

1. terem – mozgássérült program
2. terem – látássérült program

10.30

1. terem – hallássérült program
2. terem – autizmusról szóló program

13.30

1. terem – mozgássérült program
2. terem – látássérült program

15.00

1. terem – mozgássérült program
2. terem – autizmusról szóló program


[fbcomments]