Közérzet · 2017.12.16.

SZEMÉLYES VÁLLALÁS 2.0 – Mit fog tenni a Jobbik a fiatalokért?

A 1840 éves korosztályban minden harmadik ember gondolkodik azon, hogy más országban folytatja az életét. Az egyetemet végzettek 33 százaléka, a szakmunkások 34 százaléka, míg az idegen nyelvet magas szinten beszélők 55 százaléka készül arra, hogy külföldre vándoroljon. A hazánkban tapasztalható megélhetési nehézségek mellett a kivándorlási hajlandóságot növeli a magyar közélet fullasztó jellege. A fiatalok nem érzik úgy, hogy az ország vezetése az ő érdekeik szerint folytatná munkáját.

A Jobbik a fiatalok számára külön programot készített, mellyel életkezdésüket, hazánkban maradásukat és a kor szellemének megfelelő kihívások könnyed teljesítését tűzte ki célul – jelentette ki veszprémi sajtótájékoztatóján dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. – A bérunió ugyanúgy fontos tényező a fiatalok számára, mint a bérlakásprogram, a vidéki, elhagyott ingatlanok felvásárlása és felújítása, majd a fiatal pároknak való felajánlása.


A képviselőjelölt kijelentette: a Jobbik ingyenes jogosítványt szeretne nyújtani számukra, és a családtámogatást úgy bővítené, hogy abba az egyszülős családok is bekerüljenek. A Jobbik a fiatalok életkezdését szeretné könnyíteni azzal is, hogy kezdő vállalkozásaiknak az adminisztrációt leegyszerűsíti, a közterheket minimalizálja.

Megteremtjük a XXI. századi oktatást tudásanyagban és eszközökben is. Továbbá a fiatalokat be fogjuk vonni minden olyan döntésbe, amely az életüket vagy érdekeiket érinti. Az egyetemi hallgatói közösségeket és azok tanárait be kell vonni azokba a szakmai programokba, amelyekkel állami fejlesztéseket kívánunk megvalósítani. A fiatal szakemberek képzésének magas szintje érdekében a vállalatokkal megállapodásokat kötünk az ösztöndíjrendszer kiszélesítése érdekében. Növeljük a kollégiumi férőhelyeket és az ösztöndíjakat.


[fbcomments]