Közérzet / Életmód / Egyéb · 2015.11.24.

SZÁMTAN – Vasárnapi nyitva tartások jönnek

November 29-től négy héten át ismét lehet vásárolni vasárnaponként is. Mivel ez a négy hét az amúgy is túlterhelt adventi időszakra esik, így a vásárlók számának jelentősebb csökkenésére nem lehet számítani a pénteki vagy a szombati nyitva tartás alatt sem.

Az adventi időszak után az üzletek többsége vasárnap ismét zárva lesz, így komoly kihívás előtt állnak, akik karácsony után vásárolni szeretnének.


A négy adventi vasárnap november 29-től indul és aranyvasárnapig tart, ami idén december 20-án lesz. Ezt követően háromnapos munkaszünet következik a legtöbb élelmiszerüzletben, hiszen 24-ét követően 25–26 mellett a 27-e, vasárnap is zárva tartást jelent az üzletek többségében. Mivel öt vasárnap lehetnek nyitva az üzletek, így adná magát a 27-ei nyitva tartás, de például a Tesco a húsvét előtti vasárnapot választotta ötödik lehetőségnek, míg az Aldi a múlt vasárnapot a Balaton és Velencei-tó környékén kívül. Több lánc – így a Lidl is – országosan váltogatta az ötödik lehetőséget, a Spar viszont közel száz üzlet nyitva tartásával készül a karácsonyt követő rohamra.

Veszprémben az élelmiszerüzletek közül több kisebb családi vállalkozás is nyitva lesz az ünnepek után, vagy a nagyobb láncok közül az OMV kútnál lévő Sparexpressz, amely ráadásul 0–24 óráig várja a vásárlókat. (Korábbi írásunk ezzel kapcsolatban itt olvasható.)

Az igazán nagy nyertesek viszont nem az élelmiszer-kiskereskedelem köréből kerülhetnek ki, hanem az egyre több szolgáltatást és lehetőséget kínáló elektronikus kereskedelemből. Az elmúlt hónapokban sokan felfedezték maguknak ezt a fejlődő területet, így további lökést kapott az „e-kereskedelem” olyan szektorokban, mint az elektronikai termékek, a lakberendezés vagy éppen a ruházat vásárlás.


[fbcomments]