Közérzet / Életmód · 2015.09.10.

Sürgős esetben forduljon az égiekhez!

A Belvárosi Üzletházban bukkantunk a fenti feliratra, amikor (szerencsére nem sürgős) „ügyünket” szerettük volna elintézni.

Szóval, ha a kedves honpolgár a Belvárosi Üzletházban felkeresi a mellékhelyiséget, az alábbi felirattal találkozik:


A mellékhelyiség használata 100 forint. A tárgynapi vásárlást, parkolást és ügyintézést igazolóknak díjtalan.

Eddig érthető: ha az embernek „elintéznivalója” akad, mindig legyen nála a parkolócédulája, a blokkja vagy… elképzelésünk sincs, hogy az ügyintézést mivel lehet igazolni ebben az üzletházban, netán sorszámmal, az ügyintéző lepecsételt, aláírt cetlijével, vagy bankszámlakivonattal? Ha ezek egyikével sem rendelkezik, akkor kotorjon elő egy százast!

A felirat azonban itt nem ér véget. A következő szöveg olvasható még az ajtón:

Az ajtó kártyával nyílik. A kártya a biztonsági őrnél található.

Hm. A Belvárosi Üzletház ugye háromemeletes. Nem tudjuk, hogy a három emelet rendjére egy-egy biztonsági őr ügyel, vagy az egész épületet egyetlen ember felügyeli. Akárhányan is vannak, meg kell találnunk azt a bizonyos őrt, hogy odaadjuk neki a százast, vagy igazoljuk parkolásunkat, vásárlásunkat, ügyintézésünket, és megkapjuk tőle a megváltást jelentő kártyát. Szerencsés esetben egy-két perc alatt sikerrel járunk, de ha például az a bizonyos őr éppen az üzletház előtt cigarettázik, netalán őt is a mosdóba szólította a szükség, akkor bizony hosszabban kell rá várnunk. (Ja, és mi legyen a kártyával? Azt vissza kell vinni?)

Nos, mi ezt a procedúrát nem csináltuk végig, inkább átsétáltunk a Bástya Üzletházba, ahol ingyenes a mosdó, viszont van egy javaslatunk. A feliratot az üzletház tulajdonosa, fenntartója, gondnoka kiegészíthetné a következővel:

Sürgős esetben forduljon az égiekhez, mert ha a fentieket nem sikerül időben elintéznie, akkor már csak ők segíthetnek önön!


[fbcomments]