Kék / Közérzet · 2016.04.04.

STIGELMAIERNÉ-ÜGY – Vizsgálatot kér a polgármester

Komolytalan viccnek minősítette Stigelmaier Józsefné a migránsok gázolásáról szóló facebookos kommentjét, s noha azért elnézést kért a közösségi oldalán, az ügy azóta országos témává duzzadt. A képviselő-testület csütörtöki ülésén történtekkel kapcsolatosan Porga Gyula, Veszprém polgármestere közleményt adott ki.

„Veszprém ezeréves történelme során számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy egy nyitott és befogadó város. Ezen európai értékek mellett a jövőben is kiállunk és valljuk őket.


Városunk büszke politikai kultúrájára, ami a kölcsönös párbeszéden és az intelligens vitákon alapul. Ebbe a kultúrába nem férnek bele az olyan cselekedetek, amikor egy képviselő büntetőfeljelentést tesz egy polgár szabad véleménynyilvánítása miatt, de az sem, ha egyesek megbotránkoztató és ízléstelen kijelentéseket tesznek, amelyek az emberek többsége számára felkavaróan hatnak.

A mai napon kéréssel fordultam a többségi frakcióhoz, hogy a lehető leghamarabb vizsgálják ki az ügyet és tegyék meg a szükségesnek vélt lépéseket” – áll Porga Gyula polgármester közleményében.


[fbcomments]