Sport · 2023.01.21.

SPORT – Télen, nyáron! Ez lesz 2023-ban!

2022 a sport szempontjából egy kifejezetten erős év volt. És nem csak arra gondolunk most, hogy volt egy labdarúgó-világbajnokság. Általánosságban is elmondható, hogy minden hónapra jutott valami nagyon izgalmas.

Bár sokan a páratlan évektől tartanak egy kicsit, hiszen ilyenkor nincsenek nagy labdarúgó-események. Ez már jó pár éve nem így van, a sport és azon belül a labdarúgás világában is rengeteg minden vár ránk 2023-ban. Maga a 2023-as év is egy hatalmas durranással indult. A Darts Világbajnokság döntőjében nagy meglepetésre Michael Smith legyűrte a legendás Michael van Gerwent és megnyerte élete első VB-címét. 

Sokak sportfogadás ingyen kezdőtőke bónuszát vitte el ez a meccs, de tökéletesen mutatta, hogy már nem csak egyetlen sportágra kell fókuszálni, ha hihetetlen eseményekre vagyunk kíváncsiak. A következőkben megnézzük, hogy 2023-ban milyen komoly durranásokra kell számítani a sport világában. Lesznek itt téli sportok, vízi sportok és számtalan más izgalmas esemény. Talán a magyar fogadókat és szurkolókat nem hozza lázba, de 2023-ban rendezik a gyeplabda-világbajnokságot is Indiában. Ez fogadási szempontból lehet érdekes, hiszen ha bírunk jó információkkal, akkor egészen jó fogadásokat is köthetünk.


sport, SPORT – Télen, nyáron! Ez lesz 2023-ban!
(Forrás: stadionfree)

Szintén nem egy kiemelten népszerű magyar sportnak számít a rögbi, amelyből februárban és márciusban bonyolítják majd le a Six Nations bajnokság mérkőzéseit. Olyan szupercsapatokkal, mint Anglia, Franciaország, Írország, Olaszország, Skócia és Wales. Értelemszerűen aki a high tech sportok bázisa iránt érdeklődik, az nem biztos, hogy a rögbit szeretni fogja. Ám ez az esemény is kifejezetten jó alkalom arra, hogy megismerkedjünk egy olyan sporttal, amit még nem ismerünk annyira. Mint mondjuk a lovas sport, ahol a 2023-as év is rengeteg jó derbyt fog hozni Magyarországon és szerte a világon. Csak győzzük követni az eseményeket. 

Kitérhetünk arra, hogy krikettből milyen durván erős évre számíthatnak a sportágat kedvelők. Azért azt lássuk be, hogy nem igazán mozgat meg ez a sport hatalmas tömegeket Magyarországon. Így valószínűleg kevesek fognak majd februárban figyelni Dél-Afrikára, ahol női világkupát rendeznek majd.

sport, SPORT – Télen, nyáron! Ez lesz 2023-ban!
(Forrás: SportFaktor)

Ennél azért komolyabb figyelemre számíthat a februári Super Bowl, az amerikai foci legnagyobb ünnepe. Itt azért érdemes a sportfogadás ingyen kezdőtőke bónuszokat is bevetni, hogy ne csak jól szórakozzunk, de nyerjünk is valamennyit. De ha már az előbb említettük a lovas sportok világát, mindenképpen térjünk ki a Cheltenham fesztiválra Angliában március közepén, ami a lovassportok egyik nagy ünnepe lesz 2023-ban. A high tech sportok bázisa környékén főleg a megszokott eseményekre készülhetünk, úgy a Forma-1, mint a rali vagy éppen a Formula-E világában, tehát vadiúj sorozatokra nem kell készülnünk.

sport, SPORT – Télen, nyáron! Ez lesz 2023-ban!
(Forrás: gettyimages)

Most kitérhetnénk itt arra, hogy márciusban elindul a selejtezősorozat a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságra, de a fő fókuszunk most nem csak a foci, hanem minden egyéb. Így azért említsük meg, hogy áprilisban majd lesz egy snooker világbajnokság is, ami egyébiránt a sportág legnagyobb eseményének számít. A magyarok körében is kifejezetten népszerű, magyar kommentárral is szokták adni az eseményeket és hát Ronnie O’Sullivan ismét az esélyesek között szerepel. Nem csoda, ő már hétszer nyerte meg ezt a versenyt. 

Téli sportok kategóriát annyira nem érintettük, de kifelé jövünk már a szezonból kicsit. Így megemlítjük, hogy sífutásban és mondjuk síugrásban is kifejezetten sok verseny zajlik majd 2023 első részében, amikor még az időjárás is engedi. Vízi sportok vonatkozásában pedig pont az ellenkezőjére kell készülni, tehát majd a nyári-tavaszi-őszi időszak hozza el a nagy versenyeket. Lesz majd még itt áprilisban egy londoni maraton is, ami hosszabb időkihagyás után tér vissza a megszokott április menetrendhez. Korábbi három évben ugyanis mindig októberben rendezték. A focirajongókat muszáj kicsit kényeztetnünk, hiszen júniusban és egyáltalán, a nyáron komoly meccsek várhatóak. 

Példának okáért a június harmadikán megrendezésre kerülő FA Kupa vagy a Bajnokok Ligája döntője Isztambulban, ahol Európa két legjobb csapata játszik majd egymással. De ha haladunk szépen előre, akkor a rengeteg Forma-1 futam mellett lesz majd itt még egy Le Mans 24 órás verseny is. Az autósportok szerelmesei számára ez kifejezetten érdekes, hiszen nem egészen úgy zajlik ez a verseny, mint egy Forma-1-es futam esetén megszokhattuk.

sport, SPORT – Télen, nyáron! Ez lesz 2023-ban!
(Forrás: eurosport)

Lesz 2023-ban rengeteg nagy tenisztorna is, a megszokott négyes, 

  • az ausztrál, 
  • a francia, 
  • az amerikai és 
  • az angol Grand Slam tart számot értelemszerűen a legnagyobb érdeklődésre. 

A világ legjobb játékosai lépnek itt pályára és a teniszrajongók számára kötelező minden mérkőzés követése.

Milyen sportágat nem érintettünk még? Szakértőnk, Ivett Hoffmann kiemeli, hogy a nyár mindig a kerékpárról szól. Nyáron fogják majd bonyolítani ugyanis a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt. Idén is hihetetlen izgalmakra számíthatunk, főleg, hogy nincs igazán olyan óriási név most a kerékpáros világban, akinek a győzelmét előre el lehetne könyvelni. Ivett korábbi cikkeit egyébként itt lehet olvasni. És bár Magyarországon ez szintén nem fog nagy érdeklődésre számot tartani, de lesz majd itt egy komoly golfszezon is, amelyből kiemelhetjük a megszokott legendás Ryder Cup versenyét. 

Az tehát a fentiek alapján elmondható, hogy 2023-ban a megszokott és jól ismert sportok mellett olyan sportágakból is lesz bőven esemény, amelyek még nem tartoznak a legnépszerűbbek közé Magyarországon. Ha van kedvünk, csatlakozzunk be valamelyik sorozathoz. A gyeplabda vagy a golf is bőven tartogat izgalmakat, vagy legalább megismerjük a szabályokat és később ez még jól fog jönni. Ami szintén jó, hogy a rengeteg online platformnak köszönhetően ma már nem lesz gond azzal sem, hogy megtaláljuk az élő közvetítéseket ezen sportesemények vonatkozásában.

(X)

Vezető kép: Nem csak a lovas sportok világában, de nagyjából minden sportágban rengeteg esemény lesz a 2023-as évben. Ezeket most bemutatjuk nagyon röviden! (forrás: Hotspoter)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]