Sport · 2021.11.12.

Spirit SC – Gáborért futottak

Dr. Varjú Gáborért, a Szombathelyi Triatlon Sportegyesület szenior korcsoportjának élversenyzőjéért futottak a sportolók.

A hazai triatlon- és futóversenyek rendszeres látogatóinak ismerősen cseng a dr. Varjú Gábor neve. Megszokott számukra a kép is, ahogy a lehetetlent nem ismerve, küzdelemmel teli arckifejezéssel gyűri a kilométereket. Dr. Varjú Gábor a Szombathelyi Triatlon Sportegyesület szenior korcsoportjának élversenyzője, emblematikus figurája, az utánpótlás korú gyerekek fő támogatója, segítője, motivátora.

– Gábort újabb kihívás elé állította az élet – mondja Somogyi Zsófia, a rendhagyó esemény egyik szervezője. – Néhány héttel ezelőtt kerékpáros edzésbalesetet szenvedett. Most súlyos sérüléseiből épül. A tüdeje, a gerince, sok csontja azért küzd, hogy Gábornak újra teljes, egészséges, mozgással teli élete lehessen. Hogy egyszer újra három nagy „szerelmének”: a családjának, az állatorvosi hivatásának és a triatlonnak élhessen. Aki ismeri, tudja mekkora küzdő: 9 Ironman távot teljesített. A közép- és rövidtávú versenyeit, a maraton-futásait már nem is számoljuk. Eddig minden kitűzött célját elérte. Most a legnagyobb és talán leghosszabb csatája előtt áll. Minden segítség elkél. Minden feléje irányított energia az épülését szolgálja. Összefogtunk, megmutattuk neki és a világnak, milyen is a triatlonos társadalom, milyenek vagyunk mi, sportolók. Benevezés után virtuálisan is lehetett teljesíteni a feladatot. Mindannyian Gáborért futottunk!


A nevezési díjakat a szervezők Gábor gyógyítására szánták, és eljuttatták a családjának.

A Spirit SC Veszprém sportegyesület elsősorban triatlon utánpótlás-neveléssel foglalkozik, de vannak náluk csak futó, illetve csak úszó gyerekek is. Fontosnak tartják a gyerekek egészséges életmódra való nevelését, a példamutatást.


[fbcomments]