Közérzet · 2018.07.07.

SPAR – Slágertermék lesz a magyar dinnye

Tavaly 7720 tonna dinnyét forgalmazott a SPAR a magyarországi hálózatában. A júliustól szeptemberig tartó főszezonban értékesítették a legtöbbet, amelyet magyar gazdálkodók termesztettek. Az áruházlánc idén is felfüggeszti az import dinnyék beszerzését, és kizárólag a Magyarországon termett, lédús gyümölcsökkel tölti fel az üzletek polcait, amint megjelenik a hazai termék.

A SPAR az elmúlt évtizedekben mindent megtett, hogy a minőségi magyar élelmiszerek egyre nagyobb teret nyerjenek az üzletek polcain, hogy ezzel is segítse és ösztönözze a hazai agrárium fejlődését. Az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítjük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztjük az import áru beszerzését, és a friss hazai gyümölccsel töltjük fel a cégcsoport összes üzletét – mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.


Az üzlethálózat bízik abban, hogy az idei időjárás mellett is megfelelő mennyiségű és minőségű dinnye terem. A vállalat folyamatosan egyeztet a beszállítóival, hogy mikortól tudják garantálni a folyamatos ellátást, amire a korán érkezett hőség miatt nagy valószínűséggel hamarabb kerülhet sor.

A fogyasztói visszajelzések azt bizonyítják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a „hagyományos” magvas görögdinnye iránt folyamatos a kereslet az üzletlánc áruházaiban. Ebből a dinnyefajtából tavaly a vásárlók több mint 4000 tonnát vittek haza, a magszegény görögdinnyéből pedig több mint 1700 tonna került az asztalokra. Figyelembe véve a meleg időjáráshoz társuló hazai fogyasztói szokásokat, a SPAR a tavalyihoz képest növekvő keresletre számít.

A lédús – és kellően hűtött – dinnye kiváló szomjoltó. Emellett nemcsak finom, hanem kalóriaszegény is, és rendkívül előnyös élettani hatásokkal rendelkezik: magas likopintartalma révén számos betegségtől óvja meg a szervezetünket.

A dinnyeszezon kezdetén az üzletlánc idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több Balaton környéki városban és a Velencei-tónál. Veszprémben július 26-án, 27-én és 28-án (csütörtöktől szombatig), 10 és 18 óra között az Interspar hipermarket előtt kínálja majd Rácz Árpád, a vállalat zöldség-gyümölcs szakértője friss magyar dinnyével a vásárlókat.


[fbcomments]