Közérzet · 2021.08.17.

Sorra állnak le a kórházi baleseti ügyeletek

A Dél-pesti Centrumkórházban és a János-kórházban leállt a traumatológiai ellátás, a Baleseti Intézetre extrém terhelés hárul, ezért itt a halasztható műtéteket állították le – írja a Nyomtass te is!

„Pontosan ezt nevezik összeomlásnak” – ezzel a megjegyzéssel osztotta meg Kunetz Zsombor egészségügyi elemző azt a levelet, amelyben a Baleseti Intézet vezetése a halasztható műtétek leállításáról tájékoztatja a kollégákat. A műtétek leállítására a levél szerint azért van szükség, mert a Merényi (vagyis a Dél-pesti Centrumkórház) és a János-kórház traumatológiai ellátásának leállása miatt az intézet baleseti ambulanciájára extrém terhelés hárul.

Aggasztó a műtéti várólisták hossza is. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő listája szerint augusztus 13-án a legtöbben szürkehályog-műtétre várnak. Tavaly november 9-én még csak 8731 beteg volt a várólistán, akit viszont most jegyeznek elő erre, az előtt már másik 14 033 beteg áll a sorban. Így az átlagos várakozási idő most 212 nap. A második legtöbben térdprotézisműtétre várnak, méghozzá az egyik leghosszabb ideig, átlagosan 599 napig. Itt jelenleg 8151 beteg áll sorban, szemben a tavaly novemberi 5712- vel. Csípőprotézis-műtétnél is muszáj türelmesnek lenni, hiszen itt átlagosan 489 napot kell várni egy új betegnek, aki a 6792. lesz a sorban.


A Nyomtass te is! további témái:

– Nálunk a legmagasabb az áfa egész Európában

– Szijjártó három repülővel utazott Mongóliába

– Elnéptelenedhet a falvak ötöde

– Több mint 150 ezer magyar kért tartós letelepedési engedélyt Angliában

– 53 milliárdos állami kezesség magánszemélynek

– Fogynak a szabadstrandok a Balatonon

A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze, hogy minél több emberhez eljussanak a valódi hírek!


[fbcomments]