Sport · 2015.04.26.

Sorozatban hetedszer nyert a Veszprém

A Veszprém nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát: a címvédő csapat a pécsi négyes döntő vasárnapi fináléjában négy góllal verte a Szegedet.

A Veszprém sorozatban hetedik, összességében pedig 24. hazai kupadiadalát aratta.
Eredmény:
Bomba Magyar Kupa négyes döntő, finálé:
MKB-MVM Veszprém – MOL-Pick Szeged 26-22 (12-11)

A Bajnokok Ligájában is a négyes döntőbe jutott Veszprém az első félidő közepére négygólos előnyt harcolt ki (9-5). Juan Carlos Pastor időt kért, rendezte a sorokat, a Szeged pedig sorozatban négy gólt szerezve egyenlített (9-9). Masszívan védekeztek a csapatok, nagy iramban komoly küzdelem zajlott a pályán, a veszprémiek egytalálatnyi előnnyel fejezték be ezt a játékrészt (12-11).
A második félidő elején pár percig tartotta még a lépést a Veszprémmel a Szeged, de 18-14-nél Pastor megint kénytelen volt elmagyarázni játékosainak, miként tudnák feltartóztatni ellenfelüket. Ezúttal azonban nem használtak a szavai, legalábbis a címvédő csapat növelte előnyét, a 48. percben már hét góllal vezetett (22-15). Innen pedig nem volt visszaút a szegediek számára.
A Magyar Kupában sorozatban negyedszer jött össze a Veszprém-Szeged döntő. A Veszprém a 2008-as finálé óta nem kapott ki. Akkor éppen a Szeged kaparintotta meg előle a kupát.


[fbcomments]