Életmód · 2015.11.24.

Skinvonal – Szépség világszínvonalú szolgáltatással

Színvonalas szépségszalonnal lett gazdagabb városunk. Megkérdeztük a szalon kozmetikusát, Szolga Adriennt, milyen apropó ihlette az új műhely létrehozását.

– Tizenöt éve dolgozom kozmetikusként, nagyon szeretem a szakmámat, nem is munkának tekintem, inkább hivatásnak. Rengeteg töltődést kapok a vendégeimtől, s hasonlóképp én is arra törekszem, hogy elégedetten és feltöltődve lépjenek ki az üzletből egy-egy kezelés után. Tanulóéveimért hálás vagyok oktatómnak, Feminger Nikolnak, aki szigorú volt velünk, de a szakma iránti alázata példaértékű volt számunkra – mondja Szolga Adrienn, akitől megtudjuk, hogy tíz év alatt sikerült önálló, stabil vendégkört kialakítania, és nyilvánvalóvá vált, hogy méltó környezetet kell teremtenie számukra.


00001– A hagyományos kozmetika mellett (nálunk egy kollégám a kéz- és lábápolással, egy másik pedig különböző masszázsokkal foglalkozik) alkalmazzuk a korszakalkotó újdonságnak számító a HIFU-kezelést, a világszínvonalú szolgáltatás bevezetése új, korszerű helyiségeket is igényelt. A HIFU egy mozaikszó (High Intensity Focused Ultrasound), fokuszált ultrahangot jelent. Olyan mélységben tudja kezelni a bőrt, ami eddig a kozmetikában nem volt lehetséges.

A technológia lényege, hogy mátrixszerűen sok ezer mikron méretű égési sérülést okoz a bőr teljes keresztmetszetén, egészen az ún. SMAS-rétegig, öngyógyító reakcióra késztetve a bőrszövetet. Az újraépülő bőr kollagén- és elasztinállománya megsokszorozódik, fiatalos és friss külsőt kölcsönözvén a bőrnek, amely akár 5–10 évvel fiatalabbnak tűnik. Az eredmény bőrtípustól és életmódtól függően több évig is fennmaradhat.

Kérdésünkre, hogy mi ebben az eljárásban a forradalmian új, amit más technológiákkal nem lehet elérni, a magyarázat bizarr, de érthető:

– Képzeljen el egy borjúcombot, amiről nem fejtette le a fehér inas hártyát. Amint hozzáér a forró serpenyőhöz, összeugrik a hártya, vele együtt a hús is. Ez a fehér hártya a bőr és az izom találkozásánál található, ez az ún. SMAS-réteg. Ezt a réteget eddig csak plasztikai sebészeti módszerrel lehetett elérni, most viszont itt a HIFU a maga nagyszerűségével – magyarázza a kozmetikus, akitől megtudjuk, hogy a technológia Magyarországon újdonságnak számít, Amerikában már öt éve használja a szépségipar és fél évszázada az orvostudomány. Kozmetikai célokra először az Ulthera cég használta, annyira sikeresen, hogy az USA-ban a mellplasztika után a második leggyakrabban használt szépészeti beavatkozás.

– Az eredeti technológiával egyenértékű gépet kevesen tudnak gyártani, a UTIMS A1 HIFU minden paraméterében megfelel ennek. Büszke vagyok arra, hogy Veszprém megyében egyedül mi képviseljük ezt a színvonalat.

2015_11_19_Kozmetika_0010

Az árlistát látva is exkluzív a szolgáltatás.

– Valóban, ez nem egy hétköznapi kezelés a hatását és az árszínvonalat tekintve sem. Valahol a kozmetika és a plasztikai sebészet között kell elhelyezni, a sebészet általános hátrányai nélkül. Értem ezt a lábadozási időre, a fertőzésveszélyre, az arckarakter esetleges megváltozására, ezek a HIFU esetében nem állnak fenn. Sajnos némi fájdalommal a kezelés alatt számolni kell. A kezelést követően azonnal is tapasztalható egy liftinghatás, de a maximális eredmény kialakulása 3–6 hónap alatt megy végbe. A legmarkánsabban egy előtte-utána fotón szemléltethető a változás.

(X)


[fbcomments]