Közérzet / Életmód · 2016.01.27.

SIMICSKA – Veszprém új polgára beköltözött otthonába

Egyszer csak ott állt Simicska Lajos a veszprémi Óváros téren. Nem lehet ilyen (sajtós) szerencsénk, gondoltuk magunkban. Az igazsághoz tartozik, hogy hónapok óta csak-csak odafigyeltünk, mikor költözik be a tűztorony alatti felújított otthonába. Jókedvűen beszélgetett a Kukac munkatársaival. 

Mint arról már októberben beszámoltunk, a Simicska család egy magánszemélytől megvásárolta és felújította a városháza és a vár közvetlen szomszédságában régóta üresen álló épületet.  Emellett vállalta a mögötte levő tűztorony részbeni rekonstrukcióját is. A beköltözés hosszasan váratott magára, ráérősen dolgoztak a mesteremberek, a sajtósok pedig kitartással figyelték, mikor lesz valamiféle mozgolódás a ház körül.

Szerdán délben az üzletember fekete Jaguárjából besétált az otthonába. A városháza mellett parkoló kocsi szélvédője alatt ott volt a behajtási és a parkolási engedély. Nem sokkal később megláttuk az Óváros téren, és az újságírókat általában körültekintően elkerülő üzletember  – méltányolva zsigeri kíváncsiságunkat – elbeszélgetett velünk. Kérdezősködésünkre, hogy huzamosabb ideig szándékozik-e  városunkban tartózkodni, jókedvűen válaszolt: „Nem tudom, meddig élek.” Megtudtuk, családjával a hétvégén költözött be az Óváros téri házba, így ezentúl gyakrabban is láthatjuk városunkban.


[fbcomments]