Sport · 2019.03.21.

SIKER – Országos bajnokságot nyert a veszprémi birkózó

Egerben rendezték meg a diák II. korosztály országos bajnokságának kötöttfogású döntőjét. A verseny jelentőségét mutatja, hogy a megszerezhető 14 aranyéremért idén 63 szakosztály 222 versenyzője küzdött a szőnyegen.

A 69 kg-ban induló Szecsődi Máté remek formában érkezett a versenyre, bár meg kell jegyezni, hogy inkább a szabadfogás a kedveltebb fogásneme. Azonban mégsem kellett emiatt izgulnia, mivel rendkívül magabiztosan küzdött a szőnyegen, amit az is mutat, hogy ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak szerezni ellene, valamint minden ellenfelét kétvállas győzelemmel verte, így akár a tuskirályi címet is kiérdemelhette volna.


A döntőig diósgyőri, szolnoki, csepeli, dunaújvárosi és BVSC-s ellenfeleken kellett túljutnia, majd a döntőben nagyszénási ellenfelén hajtott végre egy nagy ívű csípődobást, amelyet kétvállas győzelemmel zárt le.

Három hét múlva kezdődnek a szabadfogású területi bajnokságok. Ha azt az akadályt is sikeresen veszi Máté, akkor valóban nagy reményekkel várhatjuk az áprilisi döntőket – mondta Janku Ferenc, a Centrum SE mestere.. Addig is a diák I-es korosztályban döntőbe jutott két centrumos versenyzőért, Kék Milánért és Jámbor Kristófért izgulhatunk, akiknek egy hét múlva Zalaegerszegen lesz az országos döntőjük.


[fbcomments]