Közérzet · 2017.03.11.

SEGÍTŐK – Egyre több a rászoruló

Közel egy évtizede segíti a rászoruló fiatalokat a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, amely minapi közgyűlésén ismét Molnár Rolandot választotta elnökéül. Az egyesület tízéves fennállásának megünneplése jótékonysági gálával kezdődik november 18-án, december 13-án pedig karácsonyi gálával folytatódik, amelyen általános és középiskolásokat díjaznak.

Egyesületünk 2018 februárjában lesz tízéves – mondta Molnár Roland. – Az elmúlt egy évtizedben 1300 rászoruló fiatal kapott tőlünk pénzbeni, 2000 fiatal pedig tárgyi és egyéb adományt. Egyesületünk hatvan aktív tagja és több mint háromszáz önkéntese sokat dolgozik azért, hogy minél több gyermeknek és fiatalnak tudjunk segíteni. Számukra és számomra is nagy öröm, hogy képesek vagyunk adni. A mögöttünk álló évtizedben azt is megtapasztaltuk, hogy évről évre nő a rászorulók száma, ezért egyre több pénzbeli és tárgyi adományt szeretnénk összegyűjteni, hogy minél több fiatalnak tudjunk segíteni. Emiatt legfőbb feladatomnak tartom, hogy növeljem az egyesület bevételeit és az eddiginél is több pártoló tagot gyűjtsek.


A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület rengeteget pályázik, számtalan intézménnyel, önkormányzattal, társzervezettel kötött együttműködési megállapodást. A forrásokat folyamatosan keresi az egyesület is, de ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok tanulásához, előrejutásához, utazásához továbbra is hatékonyan segítséget tudjon adni, az egyesületnek az eddiginél is több jó szándékú emberre, önzetlen támogatóra van szüksége.

Ezúton tisztelettel kérem a Veszprém Kukac olvasóit, hogy adományukkal vállaljanak szerepet a veszprémi hátrányos helyzetű fiatalok támogatásában! – folytatta az elnök. – Támogathatják programjainkat is: húsvétkor csomagokat osztunk, amire nyuszis ajándékokat, csoki- vagy plüssnyuszikat várunk, május első hetében végzős diákokat jutalmazunk, szeptemberben füzetcsomagokat adunk át. November 18-án jótékonysági gálánkkal kezdődik az egyesület tízéves fennállásának megünneplése, december 13-án pedig karácsonyi gálánkat rendezzük meg. Ez utóbbin általános és középiskolásokat díjazunk. Szívesen látunk civileket és vállalkozókat pártoló tagjaink között!

Az egyesület közgyűlését a Cholnoky iskola könyvtárában tartották

Az egyesület közgyűlését a Cholnoky iskola könyvtárában tartották

Az egyesület közgyűlésén Némedi Lajos alpolgármester hangsúlyozta: az egyesület a legnemesebb célok egyikét választotta feladatául, a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. Az alpolgármester megköszönte Molnár Rolandnak és az egyesület minden tagjának az eddigi évek során végzett munkáját.

A közgyűlésen Molnár Roland elnök és dr. Szabó Éva főorvos, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának elnöke aláírták az egyesület és az alapítvány közötti együttműködési megállapodást.

A beteg koraszülöttek között sok az egyéb hátránnyal induló, ezért tartom fontosnak a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülettel való együttműködést – jegyezte meg dr. Szabó Éva a dokumentum aláírásakor. – Lényeges számomra az is, hogy a hiteles és valódi szervezetek egymást erősítsék és hitelesítsék az ilyen megállapodásokkal, mert tapasztalataim szerint nagyon sok megélhetési alapítvány és egyesület működik hazánkban.

 [stextbox id=”grey”]A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületet támogathatják adójuk 1 százalékával (Budapest Bank Zrt., számlaszámunk: 10104820-26751700-01003002, adószámunk: 19382883-1-19) és egyéb módon is, amit jelezhetnek az egyesület e-mail címén (vvhhfe@gmail.com), vagy az egyesület elnökénél telefonon (30 829-5299).[/stextbox]


[fbcomments]