Közérzet · 2017.04.30.

SAJTÓSZABADSÁG – Völgyhíd séta

Az ENSZ közgyűlése május 3-át a nemzetközi sajtószabadság napjává nyilvánította annak érdekében, hogy emlékeztesse a kormányzatokat a szabad sajtó fontosságára, a szabad véleménynyilvánítás jogának tiszteletére és betartására.

A Józan Ész Társaság 2011-től ezen a napon rendezi meg a Veszprémi Völgyhíd sétát, ahol csendes demonstráción hívja fel a mindenkori kormány figyelmét az alapvető emberi jogok betartására és arra, hogy a jogállamiság, a hatalommegosztás elve a demokratikus működés lényege.


A VII. Veszprémi Völgyhíd séta csendes demonstráció a sajtó-és szólásszabadság mellett, az öncenzúra és a félelem ellen.

Indulás május 3-án, szerdán 17 órakor az ismeretlen jó ember emléktáblától (Jókai Mór utca 23.), ahol Konok Péter beszél. Útvonal: Jókai Mór u. 23.–Eszterházy Antal u.–Völgyhíd, ahol Katanics Sándor, Kész Zoltán és Mihályi Balázs szól a résztvevőkhöz. A séta további útvonala Dózsa György u.–Óvári F.u.–Szabadság tér–Óváros tér, ahol Klecska Ernő beszél.

A szervezők, a Józan Ész Társaság, az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület, a Hálózat a Demokráciáért Egyesület, a Heti Betevő Egyesület budaörsi önkéntesei és a Szeglethy Baráti Kör várják azokat a demokratikusan gondolkodó polgárokat, akik nem csak joguknak, hanem kötelességüknek is érzik, hogy kiálljanak a demokratikus értékek mellett.


[fbcomments]