Kék / Közérzet / Kultúra · 2016.05.03.

SAJTÓSZABADSÁG – Mi kivívtuk magunknak

Ma van a nemzetközi sajtószabadság napja. Sokan azt mondják, ilyen már nem létezik. Szerintünk igenis létezik. Számunkra ez az igazi szabadság. Mi, „kukacosok” nagyon jól tudjuk, mit jelent ez. Élvezzük, szenvedjük, és ígérjük: nem hagyjuk abba. Cserébe csak annyit kérünk: kedveljék, osszák a Veszprém-kukacot, és meséljenek róla a barátaiknak, ismerőseiknek is!

Élvezzük, mert senki nem áll mögöttünk, sem tulajdonos, sem politikai párt. Néha nagyokat kuncogunk azon, hogy olvasóink és nem olvasóink milyen (politikai és egyéb) bélyegeket próbálnak ránk ragasztani, aztán tesszük tovább a dolgunkat. Amikor elindultunk, egy cél lebegett a szemünk előtt: bebizonyítani, hogy Veszprémben nemcsak egyféle hang létezik, és attól még nem harapják le az ember fejét, ha van saját véleménye.

Azt is megfogadtuk, hogy nem reagálunk a bennünket ért/érő támadásokra, hiszen azok a támadókat minősítik, nem a csapatot. Mi csak témákat keresünk, találunk és kapunk is. Nem hajszoljuk a híreket, inkább a hírek háttere foglalkoztat minket, arról írunk, ami piszkálja a csőrünket, amit lehetne jobban csinálni vagy ami tetszik nekünk – mert megengedhetjük magunknak ezt a luxust.

Örülünk, hogy egyre többen olvasnak bennünket, sokasodnak (a lelki és erkölcsi) támogatóink.

A nemzetközi sajtószabadság napján ígérjük: nem hagyjuk abba! Cserébe csak annyit kérünk: kedveljék, osszák a Veszprém-kukacot, és meséljenek róla a barátaiknak, ismerőseiknek is! Köszönjük!


[fbcomments]