Közérzet · 2019.04.17.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Megyénkben minden rendben a húsvéti nyuszival és társaival

A vizsgált boltok, üzletek csaknem felénél tártak fel kisebb-nagyobb hiányosságokat a Veszprém Megyei Kormányhivatal Húsvét előtti célirányos fogyasztóvédelmi ellenőrzései. A nagyobb ünnepek előtti vizsgálódás célja nem a büntetés, hanem a fogyasztók érdekeinek védelme, a figyelemfelhívás, valamint a szabályok betartatása a kereskedőkkel.

A húsvéti ünnepek előtti célirányos ellenőrzések során a megyében eddig 35 kereskedelmi egységet ellenőriztek a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei, akik egyebek mellett a megvételre kínált áruk – különösen az ünnepi termékek – akciós árfeltüntetését figyelték.


A fogyasztóvédelmi hatóság országos szintű mintavételezéssel, laboratóriumi vizsgálattal is segítséget kíván nyújtani a vásárlóknak a megfelelő minőségű élelmiszerek kiválasztásában és a fogyasztókat megtévesztő termékek kiszűrésében. A húsvéti készítmények közül a sonka, a húsvéti csokoládék és pálinkák kerültek ellenőrzés alá országszerte. Ezeknél a termékeknél a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott előírások teljesülését, a jogszabályok betartását, valamint a címkén feltüntetett értékek valódiságát ellenőrizték a szakemberek.

A Veszprém megyében eddig mintavételezett termékek teljes mértékben megfeleltek a címkén feltüntetett értékeknek, valamint az Élelmiszerkönyv előírásainak.

Veszprém Megyei Kormányhivatal


[fbcomments]