Közérzet · 2020.11.20.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Járjon mindenkinek a 100 százalékos táppénz!

Kovács Rajmund önkormányzati képviselő sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben követeli, hogy az óvodai dolgozóknak is járjon a 100 százalékos táppénz, ha igazoltan koronavírusosak. Közleményét teljes terjedelmében olvashatják.

Megkeresés érkezett hozzám az egyik veszprémi óvodából, miszerint az igazoltan koronavírussal fertőződött dolgozók az alacsony mértékű táppénzt kapták meg és nem a 100 százalékot. A helyzet tisztázása miatt a jegyzőhöz fordultam, aki levélben tájékoztatott, hogy a háziorvosnak a kormányhivatalhoz kell fordulnia egy vizsgálat lefolytatását kérve. A kormányhivatal lefolytatja a vizsgálatot, és amennyiben igazolja, hogy a munkavállaló valóban a munkahelyén fertőződött meg a koronavírussal, jár a 100 százalékos táppénz.
Felháborító, hogy a kormányhivatal fogja eldönteni, hogy ki és mikor kapja meg a 100 százalékos táppénzt, nem pedig a háziorvosok. Jogos elvárás a bölcsődei-óvodai dolgozók részéről, hogy az ő megbetegedésük esetén is alapból járjon a teljes táppénz, mint a pedagógusok esetében.
Kásler Miklós miniszter nemrégiben a sajtóban úgy nyilatkozott, hogy foglalkozási megbetegedésnek számít az iskolai koronavírus-fertőzés és száz százalékos táppénz jár érte.
Felszólítom a döntéshozókat, hogy mielőbb rendezzék a helyzetet és egyenlő mértékben kezeljék a megbetegedéseket az intézményekben. A kormányhivatal pedig a pedagógusok, bölcsődei-óvodai dolgozók és egészségügyi dolgozók részére adjon egyértelmű tájékoztatást.
Járjon mindenkinek a 100 százalékos táppénz, ha munkavégzés közben fertőződött meg!
Kovács Rajmund önkormányzati képviselő[fbcomments]