Közérzet · 2018.04.07.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Csak erős LMP-vel lesz kormány- és korszakváltás

Április 8-án mindenkinek el kell mennie szavazni, mert magas részvétellel és erős LMP-vel a Fidesz-kormány leváltható. Az LMP a garancia arra, hogy korszakváltás történjen végre Magyarországon, ahol végre a magyar emberek érdeke lesz az első.

Orbán Viktor és a fideszes oligarchák az elmúlt nyolc évben ellopták a jelenünket, több ezer milliárd közpénz vándorolt magánzsebekbe: ez a pénz hiányzik ma ahhoz, hogy működő egészségügy, kiváló oktatás és tisztességes bérek lehessenek Magyarországon. A Fidesz most arra készül, hogy a jövőnket is ellopja, ez az április 8-i választás tétje: ha ők maradnak, évtizedekre előre ellopják azokat a pénzeket, amiből Magyarország a XXI. század nyertese lehetne. Ezért kell nekik orosz hitelből a drága, veszélyes és felesleges Paks2, ezért akarnak soha meg nem térülő Budapest–Belgrád vasútvonalat építeni kínai hitelből. Minden magyar családot eladósítanak, hogy megtömjék az oligarchák zsebeit.


Az LMP ezt nem fogja hagyni, leállítjuk Paks2-t, és visszavesszük azokat a pénzeket is, amiket Mészáros Lőrincz, Tiborcz István, Matolcsy György elvett a magyar emberektől: stróman, oligarcha, politikus – mindegyiküket elszámoltatjuk.

Kiváló oktatást teremtünk, mert a XXI. században a legértékesebb tőkénk a tudás. Megduplázzuk az oktatásra fordított pénzt, minden ötödik költségvetési forintot erre fordítunk. Ebből háromszorosára emeljük a pályakezdő tanárok bérét, és kétszeresére a tanári átlagfizetést. Visszaállítjuk a 18 éves tankötelezettségi korhatárt, és minden gyermeket megfelelő végzettséghez juttatunk.

Felszámoljuk a bérválságot: eltöröljük az igazságtalan egykulcsos adót, amivel az elmúlt nyolc évben a szegények még szegényebbek, míg a gazdagok még gazdagabbak lettek. Az LMP igazságos adórendszerével az átlagbér háromszorosáig mindenki jobban jár: a minimálbéresek 26 ezer, az átlagbért keresők 36 ezer forinttal többet vihetnek haza.

Április 8-án a szavazófülkében mindenki egyenlő, mindenki szavazata ugyanannyit ér. A Fidesz már megbukott, hiszen a választók elsöprő többsége változást akar. Április 8-án ez az akarat valósággá válhat. Aki április 8-án az LMP jelöltjére és a 20-as számon megtalálható listájára szavaz, az a kormányváltás mellett a korszakváltást is támogatja.

Hites Viktor
Veszprém megye 1. választókerület

Takács Lajos
Veszprém megye 3.
választókerület


[fbcomments]