Közérzet · 2018.08.16.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Az ápolási díj rendezéséről

A Magyar Országgyűlés 2018.08.17-i rendkívüli ülésnapja kapcsán a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély-CSEVE csoport és aHang platform sajtóközleményt adott ki, amelyet teljes terjedelmében közlünk.

Az otthonápolók köszönettel és tisztelettel tartoznak mindazon pártoknak, amelyek – jogosnak tartva kéréseinket – az ápolási díj minimálbérre emelése és munkaviszonnyá alakítása mellé álltak.


A jelen politikai helyzetben egyedül a kormánypártok döntésén múlik, ez megvalósulhat-e.

Az ellenzék minden jószándéka és demokratikus törekvése kevés, ha a másik oldal nem hajlandó érdemi párbeszédre és cselekvésre. Nem számíthatunk sok jóra, ha hiányzik a másik fél tisztelete, hiányzik a választók felé érzett felelősség.

Magyar állampolgárként minden párttól, minden képviselőtől joggal várjuk el, hogy – az emberek érdekét szem előtt tartva, vélt vagy akár valós sérelmeiket is félretéve – képesek legyenek együttműködni, hogy a társadalom problémáira, például az otthonápolók méltatlan helyzetére megoldást találjanak.

Hiszen ezzel a megbízással érkeztek a parlamentbe! Nem hatalmi játszmákat, hanem egy jobb, mindenki, igen, MINDENKI számára élhetőbb ország megteremtését várjuk tőlük!

Reméljük, az ápolási díj ügye lesz az a példa, ahol ellenzék és kormánypárt képes lesz bebizonyítani, számára a hazája és az ott élő emberek az elsők. Ahol minden tudásukat arra használják, hogy a lehető legnagyobb segítséget nyújtsák, a lehető legjobb törvényt alkossák.

Ha ez mégsem így lenne, minden választópolgár levonhatja belőle a tanulságot:

Hiába pénz, hatalom és tehetség – szív nélkül mit sem ér!

Már nem hiszünk puszta ígéreteknek, s érdekképviseleti szervezetként – a társadalom 90 százalékának támogatását magunk mögött tudva – addig folytatjuk a harcot a Magyarország szégyenfoltjának számító, megalázóan alacsony ápolási díjak legalább minimálbérre emeléséért és munkaviszonnyá alakításáért, amíg el nem érjük a sikert.

Sorstársaink és szimpatizánsaink, az ápolási díj emelésének petícióját eddig aláíró 35 ezer ember és 39 támogató szervezet nevében:

Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület

Csak Együtt Van Esély-CSEVE csoport

aHang platform


[fbcomments]