Szórakozás · 2021.07.23.

Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus közepén

A Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus 13. és 22. között várja vendégeit Veszprémben, az Óváros téren.

A VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, idén 11 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a 10 nap, 30 borász, 30 koncert szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

– A VeszprémFest 15–35 ezer forintos jegyárai sok embert kiszorítanak a jó minőségű zene élvezetéből – mondta az idei fesztivál programját beharangozó sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója. – Ezért indítottuk el 11 évvel ezelőtt a Rozé, Rizling és Jazz Napokat. Célunk a kezdetek óta változatlan: egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, a minőség mellett elkötelezett minifesztivál megrendezése. A fesztivál tíz napja alatt a profik mellett most is helyi és környékbeli pályakezdőknek adunk lehetőséget arra, hogy professzionális feltételek mellett léphessenek fel.


Rozé, Rizling és Jazz Napok, Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus közepén

A képen balról jobbra: Zsandár Tamás, a rendezvény menedzsere, Porga Gyula polgármester és Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke

Zsandár Tamás, a fesztivál menedzsere elárulta, hogy a harminc meghívott borászat 100–120 fajta bort kínál a rendezvényvendégeinek.

– Elsősorban a Balatonfüred-Csopaki borvidékről, de elmegyünk Badacsonyig, a Káli-medencéig, és átnézünk a Balaton déli partjára is – sorolta. – Harmadik éve várja a látogatókat a buborékház, amelynek idei vendége a Törley pezsgőpincészet. Négy-öt éve a sörkedvelőkre is gondolunk: ezúttal a Pannonhalmi Apátság sörfőzdéjének kínálatát kóstolhatják meg. A Borzsongó tokaji, pannonhalmi, neszmélyiés villányi borokat hoz a fesztiválra. A fő gasztro-kiállító ezúttal az Oliva lesz, és ismét eljön Veszprémbe a Serpenyős ház a barbecue-ival.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok teljes programja ezen az oldalon böngészhető.

A képen Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója. Fotók: a szerző


[fbcomments]