Életmód · 2015.09.24.

Rövid időre összeomlott a Facebook

Csütörtökön kora este pánik söpört végig a világon, mert fél hét tájban a facebookozók milliárdos tábora azt tapasztalhatta, hogy a legnagyobb közösségi oldal – ha csak időlegesen is – megszűnt.

Sem a like, sem a megosztás, sem az ajánlás funkciók nem működtek. Mindezt csak tetézte, hogy azok a honlapok is akadoztak, amelyeken ellenőrizni lehetett volna, hogy mi a gond a Facebookkal. A jó hír, hogy amikor ezek a sorok íródnak, már el is hárították a hibát, és hét óra előtt pár perccel az oldal stabilizálódni látszott, helyre rázódott.


A hiba oka egyelőre ismeretlen, de az összes platformot érintette, így androidos és IOS-eszközökön  is akadozott vagy nem működött a közösségi hálózat. A Facebook történetében nem ez az első ilyen jellegű műszaki hiba, korábban is volt hasonló a világ különböző tájain, nálunk is többször fordult már elő hosszabb-rövidebb ideig tartó kiesés, sőt, pár órás leállásra is volt példa.  Ez az eset talán annyiban más, hogy most az egész világot érintő hibáról beszélhetünk, és ilyet most tapasztalhattunk először. De semmi pánik, ismét félre lehet vonulni a való világtól, a családtól, a mindennapjaink gondjaitól,  mert a Facebook működik, és a „virtuális” ismerősök már minden bizonnyal ezrével posztolják a leállás által elszenvedett tapasztalataikat.


[fbcomments]