Kultúra · 2021.07.10.

Régizenei Napok a jezsuita templomban

Tavaly, mint annyi mindent, a Régizenei Napok koncertjeit is nélkülözni kényszerültek a veszprémiek. Július 18. és 26. között azonban ismét megtelik szelíd muzsikával a veszprémvölgyi jezsuita templom. A régizene rajongóit visszatérő ismerősök és új fellépők várják. 

Idén is találkozhatunk Bruno Cocset-val és a Les Basses Réunies-vel a veszprémi zárókoncerten, majd másnap este a tihanyi apátságban is. A nyitókoncertre a spanyol Tasto Solót kérték fel a szervezők, aki a meghívást örömmel elfogadta. A Régizenei Napok programsorozatában először ad koncertet a Spányi Miklós alapította Concerto Armonico, valamint a Budapest Bach Consort Szokos Augustin vezetésével. Régi ismerősként köszöntheti a publikum a Recurring Company-t, Tóth Emese Gyöngyvér énekművészt és Nagy Csaba lantművészt, az Orlando énekegyüttest és a Recercare Régizenei Műhelyt.

A Régizenei Napok koncertjeire jegyek a jezsuita templom bejáratánál, az este hét órakor kezdődő hangversenyek előtt vásárolhatók. A belépő 2000 forint, a kiemelt koncertekre 3000. A nyugdíjasok féláron, a 18 év alattiak ingyenesen látogathatják az ismét különlegesnek ígérkező zenei fesztivált. Július 26-án, a tihanyi apátságban rendezendő hangverseny kezdési időpontja este fél kilenc. A részletes programismertetőt a rendezvény honlapján lehet megtalálni. 


Kép: kriii.com


[fbcomments]