Kultúra · 2023.02.01.

REGE – Madár-Távlatból Novák Eszter fotóssal

Madár-Távlatból a Balatontól Hollandiáig címmel nyílik meg Novák Eszter fotókiállítása a tihanyi Rege Cukrászdában február 4-én, szombaton 18 órakor.

Novák Eszter a Pannon Fényképészkör Egyesület tagja, a Fotósviadalok hivatalos fotósa, akinek ez lesz az első nagyszabású önálló kiállítása a Tihanyi Rege Art Galériában: közel 50 madár- és tájképfotóval.

Eszter már gyermekkorában érdeklődött a fényképezés iránt. Komolyabban 2015-ben kezdett foglalkozni a fotózással. 2016-tól a Budapesti Corvinus Egyetem rendezvényein fotózott, egy évvel később már a DRK márka által támogatott zenekarok koncertjeit fotózta, majd a Károli Gáspár Református Egyetem sajtófotósaként is dolgozott. 2019 decemberében örömmel fogadta el a FINA felkérését, hogy részt vegyen a kuwaiti junior vízilabda-világbajnokságon a rendezvény hivatalos fotósaként.


Novák Eszter, REGE – Madár-Távlatból Novák Eszter fotóssal

– Leginkább az érzelmek és a mozzanatok nyűgöznek le munka közben – vallja. – Célom, hogy a képeim történeteket meséljenek el. Szeretném, hogy az emberek a fotóimra nézve úgy érezzék, ők is részesei a pillanatnak! A természet egész életemben vonzott és közel állt hozzám. Kirándulások alkalmával a gépem mindig a táskámban lapult, hogy megörökíthessem a bebarangolt tájakat. Tavaly december végén négy hónapra kiköltöztem Hollandiába, ahol napi szinten jártam a közeli tájakra madarakat fotózni. Észre se vettem, de egy idő után minden reggel az erdővel ébredtem, és már a legapróbb neszekre figyelve is megtaláltam a fák lombjai között bujkáló madarakat.

A digitális fotókiállítás a Samsung Magyarországgal való együttműködésnek köszönhetően, az Apátsági Rege Cukrászda Galéria részében televíziókészülékek segítségével valósul meg.

A képek Novák Eszter fotói

Képek forrása: Eszter Novak and © Stella Novak

[fbcomments]