Kultúra · 2022.10.07.

REGE GALÉRIA – Fotók a Balatonról

A Pannon Fényképészkör Egyesület tagjainak fotóiból nyílik kiállítás a tihanyi Rege galériában október 9-én, vasárnap.

Csodálatos tájképek, elkapott pillanatok a Balaton környéki élővilágról, a vízen suhanó vitorlásokról, naplementekor a felhők közül kiszűrődő fényjátékról a Tihanyi-félszigeten. A Pannon Fényképészkör Egyesület tíz fotósának közel 50 képén megannyi, gyönyörűen megörökített momentum jelenik meg. Az egyesület hivatalosan 2017 óta bejegyzett szervezet, de a története 2009-ig nyúlik vissza. A veszprémi Pannon Egyetemen a Ruppert Tamás által alapított Pannon Egyetem Fényképészkörből nőtte ki magát. A digitális fotókiállítás négy héten át lesz látható a Samsung Magyarországgal való együttműködésnek köszönhetően. A Tihanyi Apátsági Rege Cukrászdájának galériájában Samsung The Frame televíziókészülékek segítségével valósul meg.

Vezér Dávid, a Rege galéria egyik kurátora elmondta, hogy céljaik között szerepel a helyi művészek közreműködésével életre hívni Tihanyban a Balaton kulturális életét meghatározó, egész évben megtekinthető kiállítássorozatot. Ehhez várják fotó- és festőművészek, grafikusok jelentkezését a galéria honlapján.


A Pannon Fényképészkör Egyesület kiállításának megnyitója október 9-én, vasárnap 17.30-kor lesz. A megnyitón Wéber László mond köszöntőt a 100 szóban Veszprém projekt képviseletében
A fotók az egyesület tagjainak alkotásai

Rege, REGE GALÉRIA – Fotók a Balatonról
Kép forrása: Csonka-Szabo Margit

[fbcomments]