Közérzet · 2021.12.13.

RÁÉRŐSEN – Kossuth rádió, péntek reggel

Időnként érdemes odafigyelni miniszterelnökünk hagyományos péntek reggeli Kossuth rádiós beszélgetéseire a mikrofonállvánnyal. Nem csupán azért, mert a közrádió munkatársa alákérdezős fogalmazványai már-már sajtótörténeti kuriózumnak számítanak, hanem azért, mert a miniszterelnök mondandójából sok minden kiderül.

Például az, hogy egy rendes pártkatonának a kérdéses héten nyilvánosan miről érdemes beszélnie, vagyis mi a „heti kommunikáció”. És az is, hogy mi nem. A Kossuth rádió riportere kedélyesen beszélget. Nem azért fizetik, hogy kényelmetlen kérdéseket tegyen fel. Viszont a vájt fülűek így is tudomást szerezhetnek arról is, hogy jobb körökben miről nem illik beszélni.

Pénteken sem kaptam fel a fejem a hallottakra. Nem vagyok mazochista, csak időnként kíváncsi. Tehát: Brüsszel, bevándorlás, az emberek nem kérnek a migrációból, túl vagyunk a hullám csúcsán, csak az oltás segít, a helyzet inkább javul, jól dolgozunk, lesz nyugdíjemelés, 13. havi nyugdíj, meg 5 százalék, meg 10 százalék a rendvédelmiseknek.


Viszont nem hangzott el kérdés arról a botrányról, amit a „baloldal sajtója” egy hete szellőztet. Az ügyészség szerint korrupciós ügyben megalapozott gyanú merült fel Völner Pál államtitkár és miniszterhelyettes ellen. Milyen volt Völner hatásköre a Pegazus-ügyben, és milyen szerepe lehetett ebben az igazságügyi miniszternek?

Ha nem kérdezte a Kossuth rádió állványa, miért is kellett volna a miniszterelnöknek arról beszélnie, ami az ország közvéleményét foglalkoztatja? Ráérünk. A napokban úgyis kiderül, hogy kormánykörökben mi lesz a „hivatalos kommunikáció”. A következő pénteken remélhetőleg hallani is fogjuk. Addigra már a csapból is a Fidesz-álláspont fog folyni.

Fotó: Kossuth rádió/MTI


[fbcomments]