Életmód · 2022.10.30.

PROSZTATARÁK – Vanderlich Movember

Férfiaknál a prosztatarák világszerte a 2. leggyakoribb daganatos megbetegedés. A férfiak urológiai szűrővizsgálatára hívja fel novemberben a figyelmet a Movember mozgalom, amelyhez a Vanderlich Egészségközpont kedvezményes akcióval csatlakozott.

2004-ben Ausztráliában indult el az a kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a férfiak novemberben egy teljes hónapig nem borotválkoznak. A bajusz és/vagy szakáll egyfajta emlékeztető jel, hogy férfitársaink se feledjék a szűrővizsgálatokat. Viseljen Ön is bajuszt novemberben!

Akinek a családjában közvetlen apai ágon előfordult ilyen megbetegedés, annak 45 év felett panaszmentesség esetén is ajánlatos évente urológushoz fordulnia. Egyébként 50 év felett ajánljuk az éves szűrést. A prosztatarák idejében felfedezve gyógyítható! A Movember ma már világmozgalom, amelyhez a Vanderlich Egészségcentrum kedvezményes akcióval csatlakozott.


Idén novemberben bajusszal vagy anélkül:

– Minden nálunk elvégzett PSA (prosztata tumor marker) labor vizsgálat árából (3800 forint + vérvételi díj) a vérvételi díjat (2000 forint) elengedjük november hónapban.

– Az előzetes elvégzett PSA vizsgálat után urológiai vizsgálat következik, melynek árából (22 ezer forint) szintén 2000 forint árengedményt adunk novemberben dr. Tóth Péter szakorvos rendelésén.

Az urológiai vizsgálat anamnézis felvételéből (kórtörténet megbeszélése), végbélen keresztüli prosztatavizsgálatból, ultrahang-vizsgálatból és az előzetesen levett PSA vizsgálatból áll. Várjuk az egyébként panaszmentes 45–50 év feletti férfiak jelentkezését! Ne felejtsék: Movember!

Jelentkezni lehet a Vanderlich Egészségcentrumban

– személyesen, vagy telefonon, a 06 88 793 787-es számon,

– vagy laborra (PSA) online,

urológiai szakvizsgálatra online.

Nem csak novemberben, hanem egész évben várjuk kedves pácienseinket – bajusztól függetlenül.

Viseljen ön is bajuszt novemberben! Fotó: lansonplace.com


[fbcomments]