Életmód / Egyéb · 2022.09.12.

Próbáltátok már a Dániából érkező cumisüveget?

Minden anyuka arról álmodik, hogy szoptatni fogja a kisbabáját. De ez sajnos nem mindenkinek sikerül. Ha nincs tejed, vagy más okból kifolyólag nem tudod szoptatni a kicsit, akkor se legyél dühös vagy feldúlt, mert a negatív érzések csak rontanak a helyzeten. Hidd el, a cumisüvegből való etetés közben is kialakul az erős kötelék közted és a gyermeked között.

A cumisüvegből való táplálás az egyedüli megoldás, ha valami ok miatt nem tudsz szoptatni. Ennek azonban előnye is van, mégpedig, az, hogy az édesapa is tudja etetni a babát, így részt tud venni a táplálásával kapcsolatos feladatban is. Cumisüvegből való etetés közben is tarts szemkontaktust a kisbabával és öleld magadhoz, hogy kialakuljon a biztonságos kötődés.

Bízhatsz a dán Bibs márkában

A Peekabooshop.hu Bibs cumisüvege prémium minőséget képvisel, nem véletlen, hogy a márka a cumiról lett ismert és népszerű. A cumi Dániában készül, a legmegfelelőbb alapanyagokból. Nemcsak biztonságos, de a skandináv dizájnnak köszönhetően esztétikus is. A cumisüveg üvege megfelel az EN14350 szabványnak, a cumifej pedig az EN 1400+A2 szabványnak.


A Bibs cumisüveg anyaga természetes és biztonságos

A cumifej natúr kaucsukból készül, melynek az alakja az anyai mell formájára hasonlít, ezzel is támogatva a baba szopóreflexét. Műanyag cumisüveg helyett sokkal higiénikusabb az üvegből készült változat használata. Mert az üveg nem színeződik el, nem szívja magába a szagokat. A Bibs boroszilikát, strapabíró, tartós üvegből készült. Biztos lehetsz benne, hogy az ebben tárolt folyadék finom marad. A tisztán tartása is egyszerű, mivel a hőingadozásnak is ellenáll és természetesen sterilizálható is.

Az üveg kétféle méretben készül, 110 ml-es és 225 ml változatban vásárolható meg. A boroszilikát üveghez tartozik egy csavaros védőkupak, cumifej és összecsukható tölcsér is.

Cumisüvegből való táplálás

Azok a babák, akiket a születésüktől fogva anyatejjel táplált az édesanyjuk, az anya melléből tanulták meg az evést. Adódhat azonban olyan helyzet, amikor nincs lehetőség szoptatni a kicsit, vagy bizonyos ok miatt nem lehet (pl.: betegség, gyógyszerszedés, stb.), akkor nincs más lehetőség, mint átváltani cumisüvegre. A Bibs cumifeje cseresznyeformájú, ami nagyon hasonlít a mellbimbó alakjára, ezért nem kell tartani attól, hogy elutasítja a baba, valamint cumizavar sem fog kialakulni.

A baba biztonsága érdekében, nagyon fontos a cumi folyásának a gyorsasága. Ha túl gyorsan folyik, akkor gyorsabban kell szívnia és nyelnie, amit a légzéssel egyszerre kell irányítania a kisbabának. Ha nem tudja a műveleteket párosítani a folyadék gyors folyásával, akkor fulladozás, köhögés lehet az eredmény.

Éppen ezért az újszülött babáknak a pici lyukkal ellátott cumifej való, amin keresztül lassan áramlik a folyadék, annak érdekében, hogy nehogy félrenyeljen. Féléves kortól már nyugodtan választható nagyobb lyukkal készült cumifej.

A natúr kaucsuk tartós, de higiéniai okból kifolyólag ajánlott 4-6 hetente cserélni a cumi etetőrészét.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]