Közérzet · 2022.11.09.

POSTA – Maradnak a kis fiókok?

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP–LMP–Párbeszéd) a Cholnoky posta előtti sajtótájékoztatóján tette föl a kérdést: Mit tesz az önkormányzat azért, hogy a városrészi postahivatalokat ne zárja be a kormány?

Ugyanezzel a címmel interpellációt is benyújt a polgármesterhez.

– Energiatakarékossági intézkedések miatt november közepétől számos postahivatal ideiglenesen zárva lesz. A postát csak így tudjuk életben tartani, mondta a kormányfő – kezdte a képviselő. – A döntés sajnálatos módon a veszprémi 2., 4., 5., és 7. postát érinti. A kormánydöntés következtében így három, tízezer lakosnál is nagyobb városrész marad szolgáltatás nélkül. A több tízezernyi lakosnak és rengeteg vállalkozásnak a belvárosi, parkolóval sem rendelkező és egyébként túlzsúfolt egyes számú postahivatal szolgáltatásait kell igénybe vennie. Több önkormányzat kezdett tárgyalásba a Magyar Postával egyes hivatalok nyitvatartása érdekében, vállalva a működéshez szükséges források előteremtésében való közreműködést is. Számomra nem kérdés, hogy a veszprémi önkormányzatnak is ezt kell tennie. Veszprém nem engedheti, hogy tízezres városrészek maradjanak szolgáltatás nélkül. Interpellációm benyújtásával egyúttal kezdeményezem a tárgyalások, egyeztetések mielőbbi megkezdését. Remélem, hogy az önkormányzat novemberi ülésén már arról kapok tájékoztatást, hogy van/lesz megoldás az Ady utcai, a Victor Hugo utcai és a Dózsa György téri postahivatal bezárásának megakadályozására. Mindezekre tekintettel kérdezem Porga Gyula polgármestert: mit kíván tenni, mit tett a városvezetés a bezárni tervezett Veszprém városrészi postahivatalok nyitva tartása, a postaszolgáltatás fenntartás érdekében?


posta, POSTA – Maradnak a kis fiókok?

A polgármester kedden a következőt írta ki közösségi oldalára: „Nagyon bízom benne, hogy a Magyar Posta mérlegeli felajánlásunkat: az önkormányzat segítő jobbot nyújtana annak érdekében, hogy a Veszprémben tervezett postafiókok bezárását megakadályozza. Fontosnak tartom, hogy a veszprémiek érdekei ne sérüljenek és a helyi szolgáltatások se szenvedjenek csorbát. Nehéz időket élünk, azonban a pluszterhek sem tántorítanak el attól, hogy a bezárni kívánt négy postafiókot valahogy megmentsük. Levélben fordultam Fónagy János államtitkár úrhoz, hogy közösen találjunk megoldást a problémára.”

Hartmann Ferenc ezt a következőképp kommentálta:

– Üdvözlöm a polgármester lépését! Remélem, hogy a tárgyalások gyorsan zajlanak és még ezen a héten megnyugtatóan rendeződik a kérdés!

A képen Hartmann Ferenc a sajtótájékoztatón


1 Response

  1. 2022.11.17.

    […] frakcióvezetőnek (MSZP–LMP–Párbeszéd) a veszprémi kis posták újranyitásáról szóló interpellációjával kezdődött a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]