Közérzet / Egyéb · 2022.05.18.

POFÁTLAN VÉGKIELÉGÍTÉSEK – 30 milliós búcsúpuszik

A nemzeti ügyek kormányának kötelező megfelelni a választói akaratnak, ami pedig az (volt), hogy véget kell vetni a közszférában a pofátlan végkielégítések rendszerének – érvelt a köztévében a miniszterelnök szóvivője. Igaz, nem mostanában.

Leszögezte: a pofátlan végkielégítések rendszerének véget akartunk és akarunk vetni. A kétmillió forintnál nagyobb végkielégítést a közszférában jellemzően néhány év után vezetők kapták. Esetenként több tízmillió forintot tehettek zsebre.

„Nincs ember, aki egyetértene azzal, hogy ezek jogosan járnának a költségvetési-állami szférában” – vélekedett Szijjártó.


A nemes gondolatot 2010. október 27-én láthatták, hallhatták a nézők a Fidesz Kommunista Párt televíziójában, az M1-en. Most térjünk vissza az általa hangoztatott pofátlan végkielégítésekre! Igaz, tizenkét évvel később. Nézzük meg, napjainkban ki, milyen alamizsnával távozik a közszférából! Talán a sötétebbik oldalon élő magyaroknak is kezd valami derengeni ezek után.

A búcsúpuszival együtt egy-egy veszprémi garzonlakás árával, 30-30 millió forint bánatpénzzel távozik a posztjától két tárca nélküli miniszterünk. Mager Andrea az állami vagyonért felelt négy éven keresztül. Gondolom, már fölösleges ügyelni, így posztját most jogutód nélkül szüntetik meg. Süli János a paksi atomerőmű bővítéséért volt felelős 2017 óta, amiért a 24.hu számításai szerint közel 250 millió forintnyi fizetést vehetett fel – plusz az említett végkielégítést. Miközben Paks2 munkálatai jelentősen csúsztak. Jó hír, hogy a jövőben a kétségtelenül tehetséges Szijjártó Péterünk felügyeli Paks2-t is. Ám Süli Jánost sem hagyják az út szélén, a Fenntartható Fejlődés Bizottságában landolhat. Benkő Tibor volt honvédelmi miniszter és Kásler Miklós, jobbára az egészségügyben folytatott kimagasló munkájáért, 11,9 millióval inthetnek búcsút a bársonyszéknek. A volt köztársasági elnököt továbbra is a tenyerén hordja a nép. Azt kapja, amit eddig is megkapott. Mindent!

Várjuk Szijjártó Péter miniszter úr véleményét a pofátlan végkielégítések ügyében. Ismét elmondhatná a saját tévéjében, hogy bizony ennek véget vetnek, mert nincs ember, aki ezzel egyetértene.

V. T.

Fotó: szakszervezetek.hu


[fbcomments]