Aláírás rövid / Közérzet · 2015.07.13.

PLETYKA – Ahol az állatkertes Facebook-sztori véget ér

Mára a fél város arról beszél, amit egy volt állatkerti jegypénztáros posztolt ki a Facebookon. A történet szerint múlt csütörtökön a veszprémi állatkert igazgatója kirúgta, sőt, le is hülyézte őt, mert állítása szerint önhatalmúlag beengedte a mentőket egy veszélyben levő emberhez, ahelyett, hogy előbb hívta volna a felettesét.

A Facebook-sztori itt véget ér, mi pedig – mert egy olvasónk is figyelmünkbe ajánlotta az esetet – igyekeztünk utánajárni az igazságnak, aminek (mint általában lenni szokott)  több olvasata is létezik. Tessék választani!

Az eredeti  Facebook-bejegyzés, amelyet nagyon sokan osztottak meg azóta

Az eredeti Facebook-bejegyzés, amelyet nagyon sokan osztottak meg azóta

Török László, az állatkert igazgatója igencsak meglepődött, amikor szembesítettük az olvasottakkal. Mivel nincs fenn a Facebookon, tőlünk hallott először a nagy publicitást nyert esetről. Elmondta, a pénztárost nem „rúgta ki”, csupán nem hosszabbította meg a július 13-án lejáró szerződését, ugyanis a jegypénztáros próbaideje alatt háromszor sértette meg a házirendet, emiatt további munkájára nem tartottak igényt. Lehülyézni nem állt módjában a kérdéses napon, mert akkor Németországban tartózkodott, a jelzett eseményt követő napon hajnali két órakor ért haza Veszprémbe. Tudja jól, hogy ha a mentők idejekorán érkeznek, emberéletet menthetnek, ezért is szerepel a házirendben az, hogy a pénztárosnak ilyen esetben azonnal értesítenie kell az ügyeletest. Mire a mentő odaér, addig arra is van idő, hogy a 30 hektáros parkot tökéletesen ismerő ügyeletes is odaérjen. Enélkül az állatkertben helyismerettel nem rendelkező mentők súlyos perceket veszíthetnének azzal, hogy összevissza bolyonganak, mire rátalálnak a bajba jutott emberre. A pénztárt nem lehet otthagyni, a mentőktől meg nem lehet elvárni, hogy az állatkert teljes területét ismerjék.

Dr. Onódi Lívia, a veszprémi mentőszolgálat orvos-igazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy a kollégái nagyjából négy perc alatt értek el az Almádi útról az állatkertig. A kaput már nyitva találták, bent pedig kiderült: rosszul lett valaki, aki a kánikulában túl kevés folyadékot ivott. Miután ellátták, azonnal jobban lett, kórházba szállításra nem volt szükség.

A Veszprém-kukac szerette volna megkérdezni az ügyről a Facebook-posztot író volt jegypénztárost is, de ő nem kívánt nyilatkozni.


[fbcomments]