Közérzet · 2017.10.03.

PLAKÁT – Simicska nyomatékosított

Először 2015 februárjában tette közhírré hírhedt kijelentését Simicska Lajos, ma reggelre viszont írásba is adta Veszprémben néhány hirdetőoszlopon. Úgymond nyomatékosította a véleményét.

Az akcióról fotók is készültek (a képek a Helyi Válasz Facebook-oldalán találhatók, a fényképek között). Hogy a feliratokat hirtelen felindulásból pingálta-e föl a tulajdonában lévő hirdetőoszlopokra (ezeken korábban a hatalmon lévőket bíráló plakátok voltak, amelyeket utóbb a hatóság leragasztatott), vagy akciója egy előre eltervezett kampány kezdete, azt csak Simicska Lajos tudja.


A rendőrök kiérkezéséig Simicskának öt plakátot sikerült feliratoznia

A rendőrök kiérkezéséig Simicskának öt plakátot sikerült feliratoznia

Mivel a hirdetőoszlopok az ő tulajdonában vannak, az oligarcha nem vádolható rongálással, O. V.-nak, mint közszereplőnek pedig elvileg tűrnie kell a polgárok kemény véleménynyilvánítását is – de nem is ez az érdekes. Az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen ezen a történeten, hisz egyrészt vicces, hogy egy multimilliomos fogja magát az éjszaka közepén, és kimegy az utcára pingálni, másrészt viszont elkeserítő, hogy ez a két ember egymást segítve gazdagodott meg pofátlanul a mi pénzünkből, és egyiküknek sem mindannyiunk közös jövője a fontos, hanem csak saját cicaharcuk.

 


[fbcomments]