Életmód · 2016.04.20.

PIKK-NIK – Bazi nagy Szent György-napi főzőparti

Főzni szerető és versenyre kész hölgyek/urak jelentkezését várja a Kádárta vendéglő baráti kör április 23-án, szombaton, ugyanis a vendéglő tőszomszédságában rendezik meg a XV. Pikk-Niket, azaz a Bazi nagy Szent György-napi főzőpartit. A nagyérdemű délután négytől kivetítőn kísérheti figyelemmel a Veszprém–Vardar Szkopje focimeccset.


A szervezők kérik, hogy a szakácsok és szakács hölgyek főzőkészségük (bogrács, állvány, fakanál) és nejük, férjük, barátjuk társaságában jelenjenek meg a helyszínen reggel 8 órakor. Az egyfordulós főzőmeccsre nem kell nevezési díjat fizetni, de egy jelképes, bográcsonként 1000 forintos összeggel illik támogatni a majmokat, hogy ne csak a résztvevők, hanem a baráti kör által örökbe fogadott állatkerti lakók, a katták is jóllakjanak.

A főzésnél az általános konyhai balesetvédelmi szabályok érvényesek, az elkészítendő ételek kiválasztásánál semmiféle kötöttség nincs. A főzőverseny fődíja a legjobb éteknek járó Fekete László-kupa, amely vándordíjnak minősül, és ha valaki három alkalommal elnyeri, végleg a tulajdonában marad. Idén is tovább vándorol az arany fakanál (vagy nem), amely a legtalálékonyabb szakácso(ka)t, illetve csapatot illeti meg. Ezen kívül a jelenlétet igazoló, és házastársak által kötelezően elfogadandó oklevelek teszik emlékezetessé a résztvevők számára ezt a Szent György-napot.

A nagyérdemű délután négytől kivetítőn kísérheti figyelemmel a Veszprém–Vardar Szkopje focimeccset. A rendezvény színvonalát a szervezők vajdasági barátainak muzsikája emeli.

További információval a baráti kör szakácsversenyének két főszervezője szolgál. Dr. Polinszky András a +36 30 9469 954-es, Lékó Sándor a +36 30 9930 364-es telefonszámon érhető el.


[fbcomments]