Szórakozás · 2017.12.31.

PEZSGŐDUGÓ – A háziorvos nyerte a versenyt

Alsóörsön köszöntötték először az új évet – Samoa és a Kiribati-szigetek után, ahol már az itteni idő szerint 11 órakor fordult a naptár. A Balaton-parti településen a Csere-hegyi kilátónál jó szokás szerint délben bontanak pezsgőt december 31-én. Azért is, hogy koccintsanak, meg azért is, hogy célba lőjenek vele.

Both Gábor borkereskedő ötlete nyomán és kitartó szervezésében már tíz éve pezsgődugó kilövő versenyt tartanak. A kilátótorony középső ablakába kell betalálni, ami a tekintélyes pezsgőmennyiség elfogyasztása után egyre nehezebb. Dr. Bardóczi Miklósnak, a körzet háziorvosának elsőre sikerült a célba lövés, ő nyerte meg a másfél literes Törleyt. Egyébként két évvel ezelőtt is ő győzedelmeskedett. Második helyezést a felsőörsi Tóth Balázs ért el.


A győztes lövés

A győztes lövés

Idén is sokan összejöttek az eseményre, amelynek örömére még a nap is kisütött. Baráti társaságok, borászok, hajósok, természetjárók gyerekekkel, kutyákkal. Már az nagy élmény, ahogyan feljut az ember a téli erdőn keresztül a csodálatos panorámát kínáló kilátóhoz. Hát még a lefelé vezető út! Itt, ott fenéken csúszva a vizes avaron. BÚÉK!

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]