Közérzet / Kultúra · 2020.04.08.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Veszélyhelyzetben

Rendkívüli szalon, rendkívüli téma, rendkívüli módon. Mi történik a veszélyhelyzetben a színházban? Erről lesz szó a Petőfi Szalonban, amelynek vendége Oberfrank Pál igazgató lesz. Most otthonról követheti a színház Facebook-oldalán április 9-én, csütörtökön 18 órakor.

A Petőfi Szalon küldetése, hogy a színház számára nélkülözhetetlen és a nézők számára láthatatlan dolgozókat „elővarázsolja” a kulisszák világából. Havonta egy alkalommal a közönség megismerkedhet olyan kollégákkal, akik nélkül nem működhetne egyetlen színház sem. Eddig bepillantást nyerhettek a súgó, az ügyelő, az asszisztens, a világosítók, a szervezők, a művészeti titkárság munkájába. A sort márciusban az akusztikusokkal folytatták volna, azonban a koronavírus meghiúsította a tervüket.
A kormány veszélyhelyzetet hirdetett, mindenki számára új és rendkívüli állapot alakult ki, amelyhez azonnal igazodni kellett, tervezni, áttervezni, kitalálni, megoldani, segíteni, támogatni, mindenkit, mindenhol. Ezt bontják ki a nézők előtt.
A beszélgetést élőben követhetik a színház Facebook-oldalán, ahol a kérdéseikre is válaszol Oberfrank Pál.

 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!