Közérzet / Kultúra · 2020.06.13.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Újraindultak az előadások

Az országban az elsők között játszott ismét közönség előtt a Veszprémi Petőfi Színház pénteken este. Az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókat ajándékozták meg egy szabadtéri vidám előadással, a Nyitott ablak című zenés vígjátékkal.

A Színházat a hősöknek elnevezésű kezdeményezés három napig tart a színház előtt. Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az előadás előtt köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak az elmúlt hónapokban tett kimagasló teljesítményükért, valamint a színház társulatának, hogy a szabadtérre varázsolták a színpadot.


– Mindenki hős volt ebben az időszakban, mindenki egy nagy küzdelmet élt át az egész világon – mondta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese. – Azért kell kiemelni az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókat, mert esetükben igazán nagy a tét a mindennapi küzdelmekben, hiszen emberéletek múlhatnak a munkájukon. A saját eszközeinkkel: a színházzal, annak gyógyító erejével mondunk köszönetet minden erőfeszítésért. Köszönet illeti a színház műszaki csapatát, amelynek tagjai néhány nap alatt a színház előtti téren megépítették a színpadot, illetve a fellépő színészeket, akik hatalmas gesztussal felajánlották az előadást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak.

Dr. Lippai Norbert, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója megköszönte a kollégáknak az elmúlt három hónapban tanúsított kitartást.

Büszke vagyok önökre, hogy átvészeltük ez az időszakot és a nehézségek ellenére is állva maradtunk – fogalmazott. – A Veszprémi Petőfi Színházat is köszönet illeti. Hol maszkokat készítettek, később védőruházatot, vagy éppen szerenádot adtak a kórházi dolgozóknak. Ennek megkoronázásaként vagyunk itt és fogadjuk el ezt az előadást.

Az előadás előtt Petőfi-falatkákkal és a Veszprémi Petőfi Színház hivatalos pezsgőjével, a Varga Pincészet Aranymetszésével fogadták a mindennapi hősöket.


[fbcomments]