Szórakozás · 2020.11.20.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Jót tenni jó Veszprémben!

A Jót tenni jó Veszprémben! kezdeményezéssel, újrabérletezéssel és a színház gyógyító erejével segít decemberben a Veszprémi Petőfi Színház.

A művészeti munka folytatódik, a Színház él! – mondta zártkörű sajtótájékoztatón Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. – Nagyon hiányoznak a nézők, de muszáj alkalmazkodnunk, összefognunk, betartanunk a szabályokat, hogy mielőbb találkozhassunk. Igyekszünk pozitívak maradni ebben a nehéz időben is, és ennek megfelelően, a biztonsági intézkedéseket betartva, próbáljuk újratervezni az évadot.”


Két évadban szereplő darab próbái is elkezdődnek, azonban az egyik előadást különleges módon mutatják be:

Mivel a Mozart! musical nagyon sok művész jelenlétét követeli meg, ezért a közreműködők és nézőink biztonsága érdekében halasztani kényszerülünk a produkciót. Azonban filozófiánkhoz híven, nem elveszünk nézőinktől, hanem megajándékozzuk őket: a Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója által rendezett, Mozartra várva! musicalgálával kedveskedünk nézőközönségünknek.
A musicalgála névadója és ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes az előttünk álló időszak eseményeiről adott tájokoztatást. Tavaszi bérletkör néven újraindítják bérletezésüket, melynek keretében az eddig megvásárolt, de fel nem használt bérleteket is átforgatják. Várják minden olyan régi és új bérletesüket, akik a kialakult helyzet miatt nem mertek, nem tudtak bérletet váltani az őszi időszakban. A részletekért keressék a színház szervezőit személyesen a jegyirodában (hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között), a Kossuth utcai VIP pavilonban (hétfőtől péntekig 10 és 15, szombatonként 10 és 13 óra között), vagy telefonon, a 20 772 8200-as számon.

Garantáljuk, hogy öt előadást teljesítünk! Hosszabb évad, biztonságos bérletezés! – emelte ki az Igazgatóhelyettes. – A színház zárt kapui mögött folytatódik a munka, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy ebben a helyzetben is élő kapcsolatot tartsunk nézőinkkel, elvigyük nekik a színház gyógyító erejét. Így „második felvonásban” is útjára indítjuk a Maradj otthon, majd mi megyünk! programsorozatunkat, mely az adventi időszak és a karácsonyi készülődés jegyében, valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei és fiatal tehetségei közreműködésével viszi házhoz a színház feltöltő erejét és a karácsony csodálatos hangulatát.
A színház Jót tenni jó Veszprémben! elnevezésel kezdeményezést indít: a társintézményeket, cégeket, vállalkozásokat és minden veszprémi lakost buzdítanak a csatlakozásra. A kezdeményezés célja, hogy az idősek otthonában élő szépkorú veszprémi lakosokat meg ajándékozzák egy-egy, az intézmény által készített karácsonyi meglepetéssel. A Veszprémi Petőfi Színház a Völgyikút Idősek Otthonának közel 50 lakásába szeretne élő, kis fenyőfát juttatni, melyet a társulat tagjai készítenek.
A színház Facebook- és Instagram-oldalán élő közvetítésekkel várják az érdeklődőket. Vasárnaponként, az adventi gyertyagyújtások alkalmával ünnepre hangoló műsorral is készülnek. Bár nézők nélkül, de hagyományaikhoz híven felállítjuk a színház előtti téren a karácsonyfájukat. Facebook-oldalukon játékra invitálják a veszprémi lakosokat, Küldje el kedvenc karácsonyi dalát – a társulat elénekli önnek! címmel.


[fbcomments]