Kultúra · 2019.04.09.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Holt költők társasága ötvenedszer

A 2017. november 3-ai európai ősbemutató után másfél évvel a Veszprémi Petőfi Színházban 50. alkalommal mutatták be teltház előtt a Holt költők társasága című drámát.

Az előadással a színházvezetés régi álma vált valóra. A jogok megszerzésével a világon másodikként, Európában elsőként sikerült a Veszprémi Petőfi Színházban bemutatni a népszerű film színpadi változatát. A színház célkitűzése az volt, hogy minél több nézőhöz jusson el ez a különleges előadás Magyarországon és a határon túl egyaránt. Megtiszteltetés és öröm volt a társulat számára, hogy a Nemzeti Színházban két alkalommal kaptak meghívást. A Holt költők társasága című előadást Funtek Frigyes rendezte, a főszerepben Oberfrank Pál Jászai-díjas, érdemes művész látható.

Vasárnap este díszbemutatóval ünnepelték a jelentős előadásszámot, ahol egy hatalmas tortával és egy díjátadóval emelték a nézők által hosszú vastapssal jutalmazott produkció hangulatát. A társulat az előadás végén vehette át az Aranydió díjat, melyet a százhalombattai közönség szavazatai alapján a legjobb vendégelőadásnak ítélnek oda.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!