Közérzet / Kultúra · 2018.04.18.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Érzékenyítő fesztivál

A Petőfi Színház első alkalommal, hagyományteremtő céllal hívja életre érzékenyítő fesztiválját. A fesztiválon négy előadást láthat a közönség, a Levél apámhoz/A nővérek címűt 23-án, A mi Józsink/Erzsikét 25-én, az Egyasszonyt 26-án, a Családi játszmákat pedig 28-án.

Egy színházi előadás egyben érzékenyítés is, hiszen a művészi alkotó tevékenység átformál, gyógyít – alkotót és befogadót egyaránt. Így válik a színház is az adott társadalom mentálhigiénés felületévé.
A fesztivál szervezői olyan előadásokat válogattak, melyek személyes, családi, társadalmi problémákat vizsgálnak. Programjaik egyszerre bírnak közösségfejlesztő és személyiségfejlesztő hatással, miközben – előadások után, szakértők segítségével – közös gondolkozásra, vélemények ütköztetésére bátorítják a nézőket. A fesztivál, a nézők ilyen formán történő megszólítása hosszútávon társadalomformáló erővel is bírhat, megszüntethet előítéleteket, megállíthatja a parttalan ítélkezést, elfogadóbbá teszi az embereket egymás sorsa iránt.
Az érzékenyítő előadások után lehetőség nyílik a látottak közös feldolgozására, beszélgetésre
Kardos Klára klinikai szakpszichológussal.

A fesztivál előadásairól itt olvashatnak.


[fbcomments]