Kultúra · 2018.12.23.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta a Bujtor-gyűrűt

A Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásainak elismerésére és Bujtor István emlékére az igazgató, színész-rendező özvegye nyolcadik alkalommal adta át a Bujtor-gyűrűt.

Idén a Bujtor István profilját ábrázoló, 24 karátos aranygyűrűt Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta.


Cziráki Miklós 1986 szeptemberétől dolgozik a Veszprémi Petőfi Színházban. Kezdetben díszítőként segítette a háttérmunkát, majd 25 éven keresztül színpadmesterként tevékenykedett. Rövid ideig műszaki vezetőként, jelenleg pedig színpadi koordinátorként látja el feladatát töretlenül.

Bujtor Judit hangsúlyozta, férje számára kiemelten fontosak voltak a háttérben dolgozó munkatársak.

Jóleső érzés, hogy a mai napig ápolják itt azokat a tradíciókat, amelyekért érdemes színházat csinálni – vélekedett a díj alapítója, hozzátéve, rendkívül hálás az egész társulatnak, ugyanis véleménye szerint kevés olyan színház működik, ahol ilyen szinten ápolják a hagyományokat, mint Veszprémben.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Bujtor István emlékét megőrizhetjük – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Mint mondta, ezen a gyűrűn keresztül minden évben emlékezhetnek a hagyományaikra, megőrizhetik és továbbvihetik Bujtor István örökségét.

A díjazottal kapcsolatban kiemelte, fontos szerepet tölt be a színház életében, elsősorban a színpad nagy szakértője. Komoly felelősséget vállal a háttérből azért, hogy minden este létrejöjjön az előadás, megszülessen a katarzis.


[fbcomments]