Kultúra · 2016.05.11.

PETŐFI – A Nebáncsvirággal indul az új évad

Nebáncsvirág, Hermelin, My Fair Lady, Holt költők társasága, Sok hűhó semmiért – a felsoroltak a Petőfi Színház 2016/2017-es évadának nagyszínpadi bemutatói. Érdemes lesz jegyet váltani a játékszínbe is, többek között a VoltEmberre, a Háború vagy béke Veszprémben? című előadásra, a kicsiknek és a felső tagozatosoknak pedig szintén több bemutatóval készülnek, de műsoron maradnak a színház sikerelőadásai is, például a Tokaji aszú vagy az Abigél.

A Nebáncsvirág című operett lesz a Veszprémi Petőfi Színház 2016/2017-es évadának nyitóelőadása Szeles József rendezésében – jelentette be Oberfrank Pál igazgató a teátrumban tartott sajtótájékoztatón.

A direktor elmondta, hogy ősszel újból visszatér a színházba rendezni Guelmino Sándor, aki Szomory Dezső Hermelin című színművét állítja színpadra, ez lesz a következő évad második nagyszínházi bemutatója. Ezután Frederick Loewe és Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicaljét tekinthetik meg a nézők Bálint András rendezésében, majd Tom Schulman Holt költők társasága című drámáját tűzi műsorára a Petőfi Színház, a rendező Valló Péter lesz. A szezont William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiája zárja, a darabot Lendvai Zoltán állítja színpadra.

Gyermekszínházi bérletben a Magyar Zenés Színház Kukac Kata kalandjai című mesemusicalje szerepel Kocsák Tibor zenéivel és Bozsó József szövegeivel, majd ősbemutatóként látható lesz a Süle Zsolt, Szűcs László és Tóth Loon által írt Madarat tolláról… című zenés mesejáték. A gyermekek számára megint lesz Bon-Bon Matiné Lukácsházi Győzővel, amelynek keretében érkezik a BonBon Árnyékszínház, a Búgócsiga Zenede és a BA-LU Eufórikusok.

Felső tagozatos bérletben újra műsoron lesz a nagy sikerű Múlnak a gyermekévek… című zenés utazás. Láthatják a fiatalok Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét Oberfrank Pál rendezésében, valamint a Buda halála című előadást, amely a Csavar Színházból érkezik.

A LatinovitsBujtor Játékszínben Tóth Loon rendezi a 2015/2016-os évadról elhalasztott A VoltEmber című tudományos színművet. Ugyanitt Sebő József veszprémi középiskolai tanár Háború vagy béke Veszprémben? című művét Oberfrank Pál állítja színpadra, aki egy monodrámát is bemutat a közönségnek Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című filmdrámája alapján. A közönség megtekintheti még A léggömb elrepül című Kosztolányi-estet Fesztbaum Béla előadásában és Szilágyi Tibor Emlékszilánkok című önálló estjét.

Műsoron maradnak a színház sikerelőadásai: a Tokaji aszú, a Család ellen nincs orvosság, az Abigél, a Múlnak a gyermekévek…, a …Sem emlék, sem varázslat…, valamint a Love Letters – Szerelmes levelek.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese, művészeti főtitkára és értékesítési vezetője beszámolt arról, hogy az előbérletezés május 17-én kezdődik. A bérletezési kampányhoz kapcsolódóan ebben az évben is megrendezik a három hagyományos eseményt – a színházi gyereknapot, a bérletek éjszakáját és a színházi nyílt napot –, amelyeken extra kedvezménnyel válthatnak bérletet a nézők.


[fbcomments]