Közérzet · 2018.06.21.

PETÍCIÓ – Európai összefogás a mellrák ellen

Az ECIBC – Európai összefogás a mellrák ellen program nagy lehetőség arra, hogy a csatlakozó országok a kölcsönös információátadás révén gyorsan át tudják venni egymástól a jó gyakorlatokat, a megelőzés, diagnosztizálás, kezelés, rehabilitáció, szükség esetén palliatív ellátás területén, tehát a betegség teljes spektrumában.

Segítségével csökkenthető a mellrákkal diagnosztizált betegek halálozási aránya, ami hazánkban meghaladja az európai átlagot. A kormány is célul tűzte ki a daganatos halálozási arányok javítását, de a Mell-véd közösség úgy gondolja, hogy a nőket legnagyobb arányban sújtó mellrák túlélési esélyeinek javítása külön stratégiát, nemzeti tervet igényel.


Az ECIBC programhoz idén szeptemberig csatlakozhatnak az uniós országok. A Mell-véd közösség tudomása szerint Magyarország részéről még nem történt érdemi lépés, nálunk elmaradtak a szükséges intézkedések, ezért a közösség kéri a kormányt (EMMI), hogy indítsa el Magyarország csatlakozását az Európai összefogás a mellrák ellen programhoz. Használjuk ki ezt a lehetőséget, ami viszonylag csekély anyagi ráfordítással, az információk áramoltatása révén javítja a betegek életminőségét, túlélési esélyeit.

Aki egyetért a kezdeményezéssel, írja alá a petíciót és ossza meg, hogy mások is megismerhessék és aláírhassák!


[fbcomments]