Közérzet · 2020.09.07.

PETÍCIÓ – Az Alapjogokért Központ háborúra uszító hirdetése ellen

Követeljük, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztője és az Alapjogokért Központ vezetősége határolódjon el a háborúval való fenyegetéstől és a háborús propagandától! – ez áll aHang új petíciójának felvezetőjében, amely az Alapjogokért Központ kampánya ellen indult.

Minden történelmi tragédiánk egymást lassan követő, kis lépésekben lett előkészítve, amelyekről társadalmunk csak akkor vett tudomást, amikor már nem volt mit tenni a bekövetkezése ellen.


A Nemzeti Sportban megjelent fotó

A Nemzeti Sportban megjelent fotó


Szeptember 4-én a Nemzeti Sport című napilapban megjelent az Alapjogokért Központ hirdetése. A gyalogos katonák rohamát ábrázoló fotóra a hirdető az alábbi szöveget tette: „Igazság, erő, felemelkedés, együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét”. Ez a hirdetés kendőzetlen, nyílt háborús uszítás – írja a petíció elindítója, majd így folytatja: Tanulva elődeink hibájából, emeljük fel szavunkat a háborús uszítás ellen! Tiltakozunk a háborúra való felkészítés üzenete ellen! Tiltakozunk az ellen, hogy a XX. század két tragikus háborújából nem tanulva ilyen sugallatot meg lehessen jelentetni egy újság hasábjain!

A petíciót itt lehet aláírni.

Az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta, hogy a központ „többhetes szemléletformáló kampánya” „egy kisvideóval indult, folytatódott a közösségi médiában, és azt egészíti ki a napokban beindult országos közterületi és sajtókampány, majd jönnek a tévészpotok is”. Halkan jegyezzük meg: az uszítás a mi adóforintjainkból történik.

 


[fbcomments]